Ο στόχος για το λιανεμπόριο είναι το άνοιγμα των καταστημάτων με φυσική παρουσία του καταναλωτή, χωρίς περιορισμούς (click away, click inside), με εξαίρεση τους υγειονομικούς

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί ο νέος πενταψήφιος αριθμός που εξυπηρετεί μόνο τις μετακινήσεις προς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, όταν αρθούν τα μέτρα που ισχύουν στο lockdown. Οι πολίτες δηλαδή θα στέλνουν μήνυμα με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας μέσω sms στο 13032 ώστε να μεταβούν σε οποιοδήποτε κατάστημα επιθυμούν. Ο στόχος για το λιανεμπόριο είναι το άνοιγμα των καταστημάτων με φυσική παρουσία του καταναλωτή, χωρίς περιορισμούς (click away, click inside), με εξαίρεση τους υγειονομικούς (μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός πελατών βάσει του κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ.).

Διαβάστε ακόμη: Φώτης Βλάχος: Ο Κεφαλονίτης διατροφολόγος που διαπρέπει στη Ρουμανία-άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με τη βοήθεια ενός επαναστατικού προγράμματος διατροφής (pics+video)

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών αν και έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το σίγουρο είναι πάντως πως στον νέο αυτό κωδικό θα υπάρχει κόφτης και δυνατότητα ενός sms ανά ημέρα. «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αυτό θα είναι απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Όμως, θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για περιορισμό στα SMS στο 13033 στους υπόλοιπους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για μετακινήσεις. «Οι υπόλοιποι κωδικοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν, απλά θα γίνει ένας ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο, για τα εμπορικά καταστήματα» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς εάν τον Μάιο θα σταματήσουμε να μετακινούμαστε με τη χρήση SMS, δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα υπάρχει κάποια σχετική κανονικότητα».

Διαβάστε ακόμη: Σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα μπροστά στη Βουλή;

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΦώτης Βλάχος: Ο Κεφαλονίτης διατροφολόγος που διαπρέπει στη Ρουμανία-άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με τη βοήθεια ενός επαναστατικού προγράμματος διατροφής (pics+video)
Επόμενο άρθροΝτόρα Μπακογιάννη: Όχημα της ασφαλείας μου ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βουλή – Είμαι συντετριμμένη