Σούπερ μάρκετ: Μεγάλο «μυστικό» – Αλλάζουν όλα στα ψώνια

Η νέα αλυσίδα που έρχεται στην Ελλάδα, φέρνει μαζί της και ένα… μυστικό, που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα ψώνια μας!

Η νέα τάση των discount stores και στα σούπερ μάρκετ είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στην Ισπανία και τα Carrefour τη φέρνουν και στην Ελλάδα.

Τα καταστήματα SUPECO φτάνουν και στην Ελλάδα με την επιστροφή του γαλλικού «κολοσσού» και λανσάρονται ως τα πιο φθηνά σούπερ μάρκετ και ως το «μυστικό όπλο» της Carrefour. Εξάλλου και το όνομά τους προέρχεται από τις λέξεις «Σούπερ-Οικονομικά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Carrefour:

«Τα SUPECO είναι parking discount stores, ένας τύπος καταστήματος που παρέχει επιλεγμένη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών στις εκάστοτε καλύτερες τιμές της αγοράς, που θα δημιουργηθούν στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Carrefour Ισπανίας, έχει τονίσει:

«Η ανάπτυξη της Supeco στην Ισπανία επιβεβαιώνει ένα επιχειρηματικό μοντέλο σε πλήρη επέκταση που επιτρέπει στην Carrefour να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Η επιτυχία της Supeco είναι το αποτέλεσμα της προσαρμογής και του συνδυασμού των καλύτερων τιμών της αγοράς με την εγγύτητα στους πελάτες μας».

Στην Ισπανία, τα SUPECO άνοιξαν το 2012, εφαρμόζουν το κόνσεπτ «cash and carry», αναπτύχθηκαν ραγδαία και γνωρίζουν μεγάλη άνθηση και τα καταστήματα διαθέτουν περίπου 8.000 προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων και τα φρέσκα προϊόντα κρεοπωλείου, ντελικατέσεν, φούρνου, φρούτων και λαχανικών. Μάλιστα, υπόσχονται τιμές 10% έως και 25% πιο φθηνές.

Τα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες

Η επιστροφή των Carrefour στην Ελλάδα, εκτός από τα SUPECO, περιλαμβάνει και τα Carrefour Flash 10/10.

Πρόκειται για έναν τύπο πλήρως αυτοματοποιημένων καταστημάτων, μικρής επιφάνειας, τα οποία η Carrefour δημιουργεί εντός των αστικών κέντρων, με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη ταμείων και τη δυνατότητα που δίνεται στον πελάτη να εξυπηρετείται γρήγορα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία 10/10, «10 δευτερόλεπτα για να ψωνίσετε και 10 δευτερόλεπτα για να πληρώσετε».

To Flash 10/10 προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, χωρίς αναμονές, με τους πελάτες να εισέρχονται και να εξέρχονται από το κατάστημα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από κάποια πύλη και χωρίς να χρησιμοποιούν το ταμείο.

Πηγή: newsme.gr