Σπάνε τα κοντέρ οι βίλες: Μεγάλη ζήτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές & για την Κεφαλονιά -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές (λίστα)

Η Ελλάδα «σπάει» όλα τα προγνωστικά στις κρατήσεις μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων για ιδιωτικές βίλες και αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας AirDNA (η οποία εξειδικεύεται στην ανάλυση των δεδομένων των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων), η χώρα μας κατέγραψε 120% αύξηση των κρατήσεων το διάστημα 16 Απριλίου – 15 Μαΐου, σε σχέση με τις προηγούμενες 30 ημέρες όταν η αύξηση στο σύνολο των προορισμών στην Ευρώπη ήταν 60%.

Ήδη, από τον περασμένο Μάρτιο με έκθεσή του το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- RealEstates είχε καταγράψει την αυξητική τάση που αποδεικνύουν έμπρακτα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου, Θεμιστοκλής Μπάκας, «ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων αλλοδαπών θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας αλλά και την απήχηση της χώρας μας για το καλοκαίρι του 2021».

Χτύπησαν «κόκκινο» οι κρατήσεις για ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» οι κρατήσεις ιδιαίτερα για ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισίνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό, σύμφωνα με το E- RealEstates, προέρχεται κυρίως από αλλοδαπούς τουρίστες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

«Οι εγγραφές ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς αυξάνονται λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται για το φετινό καλοκαίρι. Γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε σχετικό δημοσίευμά πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την έλλειψη σπιτιών ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αναμένεται έκρηξη της ζήτησης τους επόμενους μήνες για σπίτια και εναλλακτικά καταλύματα και υψηλότερες κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περυσινό. Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει αρκετούς οκοδεσπότες για να καλύψει τη ζήτηση ειδικά σε μη αστικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iefimerida.gr