«Σπαρταριστό» επίδομα 200 ευρώ τον μήνα: Άνοιξαν οι αιτήσεις – Ποιοι το λαμβάνουν

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για το μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ που μπορείτε να λαμβάνεται στους λογαριασμούς σας. Η πλατφόρμα για το επίδομα εργασίας άνοιξε στις 15 Φεβρουαρίου 2023 και αυτό μπορεί να πληρωθεί μια φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Θυμίζουμε πως στις 17 Φεβρουαρίου καταβλήθηκε από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ χρηματική παροχή, ύψους 300 ευρώ, σε 41.755 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που κατήρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Το νέο επίδομα εργασίας θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Το νέο επίδομα αφορά σε ανέργους που ξεκίνησαν να εργάζονται από τις τις 29.12.2022 και μετά. Στο εξής θα λαμβάνουν το “επίδομα εργασίας”, δηλαδή το το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

 

Χρήματα σε ευρώ

 

Ποιοι μπορούν να πάρουν το μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ – Δικαιούχοι

Όπως έχουμε ξανά γράψει μπορούν να λάβουν τα 200 ευρώ όσοι παίρνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων και προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους σε μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Το “επίδομα εργασίας” δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Ποιοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα

Παράλληλα οι άνεργοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα εργασίας εφόσον προσλαμβάνονται:

  • ως ωφελούμενοι σε Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας
  • σε επιχείρηση συζύγου ή συγγενούς α’ ή β’ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας
  • στο Δημόσιο, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

πηγή: athensmagazine.gr