Φοβερά νέα για χιλιάδες οικογένειες της χώρας, καθώς ο ΟΠΕΚΑ φέρνει βοήθημα ύψους 700 ευρώ και 1000 ευρώ. Τι πρέπει να κάνετε…

Βοήθημα ύψους 700 ευρώ και 1000 ευρώ θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στο πλαίσιο του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), για το 2022.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιες αγρότισσες θα καταβληθεί 1000 ευρώ

Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες προβλέπει το πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), για το 2022,που προχωρά ο ΟΠΕΚΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

επίδομα: Δικαίωμα συμμετοχής

Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής.

 Προύποθέσεις:

  1. Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος.
  2. Να συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ),
  3. να είναι παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2022 ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

Επίδομα βενζίνης: Ασχημα νέα! Γιατί χάνεται η επιδότηση

Επίδομα βενζίνης: Δεν είναι και τόσο καλά τα νέα με τα καύσιμα, καθώς η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών να χάνεται κάπου στην πορεία.

Συναγερμός στην κυβέρνηση καθώς οι τιμές στα καύσιμα φαίνεται να έχει πάρει ξανά την ανιούσα!

Επί ποδός βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα με το βάρος να έχει πέσει στους λογαριασμούς ρεύματος και πώς οι πολίτες μπορούν να βοηθηθούν για να ελαφρυνθούν από τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και δεύτερο πονοκέφαλο, αυτόν των τιμών των καυσίμων.

Επίδομα βενζίνης: Ασχημα νέα! Γιατί χάνεται η επιδότηση

Το ράλι στην αγορά είναι καθημερινό με την τιμή στην αντλία να έχει ξεφύγει σπάζοντας καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η μέση τιμή της βενζίνης έχει φθάσει πλέον μια ανάσα από τα 2,18 ευρώ, ενώ το diesel στο 1,91 ευρώ με την κρατική επιδότηση των 15 λεπτών να χάνεται κάπου στην πορεία.

Κατά την αρχή της κρατικής επιδότησης, περίπου στις 10 Απριλίου, η τιμή του πετρελαίου είχε φτάσει κοντά στο 1,82 ευρώ/λίτρο όμως μέσα σε περίπου ένα μήνα πωλείται περίπου κατά 10 λεπτά ακριβότερη.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην όγδοη θέση μεταξύ των χωρών με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης καταλαμβάνει τη 16η θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο GlobalPetrolPrices.com, η Ελλάδα είναι η όγδοη ακριβότερη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στο diesel καταλαμβάνει την 16η θέση του σχετικού πίνακα ανάμεσα σε περισσότερα από 160 διαφορετικά κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Petrol Prices, η μέση τιμή που καταγράφεται κατά μέσο όρο παγκοσμίως βρίσκεται στο 1,28 ευρώ/λίτρο ενώ στο πετρέλαιο κίνησης στο 1,25 ευρώ/λίτρο.

Όσο αναφορά τις γειτονικές μας χώρες, στη Βουλγαρία η μέση τιμή της βενζίνης είναι στο 1,526ευρώ/λίτρο, στην Αλβανία στο 1,883 ευρώ/λίτρο, στην Τουρκία στο 1,28 ευρώ/λίτρο ενώ στη Βόρεια Μακεδονία στο 1,433 ευρώ/λίτρο.

Επίδομα βενζίνης: Προσοχή! Λήγει το κουπόνι Fuel Pass (Ημερομηνία)

Επίδομα βενζίνης: Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση για το fuel pass, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. 

Μέχρι πότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε…

Όλοι οι δικαιούχοι ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους μπορούν πλέον να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass.

Προκειμένου να λάβουν την κάρτα για την ενίσχυση και το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Μέχρι σήμερα Τετάρτη 11/5 έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα fuel pass για την επιδότηση καυσίμων, 2.292.736 αιτήσεις εκ των οποίων οι 1.647.269 έχουν ήδη πιστωθεί, ενώ άλλες 310.448 βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Η επιδότηση καυσίμων, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Συνεχίζεται από την περασμένη Τρίτη η διαδικασία αιτήσεων για το επίδομα βενζίνης.

Μετά το μπάχαλο με το ΦΕΚ, τα ΑΦΜ και τις προθεσμίες, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr έχει πλέον ανοίξει για όλους, χωρίς να έχει σημασία ο λήγοντας αριθμός του ΑΦΜ.

Έτσι, όσοι έχασαν τις ημερομηνίες, μπορούν πια -όπως και από την πρώτη μέρα μέσω πιστοποιημένου υπαλλήλου στα ΚΕΠ- να κάνουν την αίτησή τους και να πάρουν το Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Επίδομα βενζίνης: Η ημερομηνία λήξης του Fuel Pass

Όταν κάνετε την αίτηση για το Fuel Pass, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε πώς θέλετε να σας πιστωθεί το ποσό. Έχετε δύο επιλογές:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
  • σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα, την οποία αποθηκεύετε στο smartphone σας, τότε έχετε ένα μπόνους έξτρα 5 ευρώ για δωρεάν καύσιμα.

Όμως, με αυτόν τον τρόπο έχετε και ημερομηνία λήξης για να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 και το ποσό που δικαιούστε μπορεί να διατεθεί αποκλειστικά για βενζίνη.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα πιστωθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορεί αν μην έχετε το μπόνους, όμως δεν έχετε ημερομηνία λήξης, αλλά και μπορείτε να ξοδέψετε ποσό οπουδήποτε και για να καλύψετε όποια άλλη ανάγκη εσείς θέλετε.

Επίδομα βενζίνης: Πότε λήγει το κουπόνι Fuel Pass (Ημερομηνία)

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Πηγή: newsme.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου; Το σκεπτικό των εισηγήσεων για πρόωρες κάλπες
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Κατάστημα / Εκθεσιακός χώρος και όμορο οικόπεδο διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 22 Ιουνίου 2022