Ανάσα το επόμενο διάστημα για χιλιάδες δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν και 860 ευρώ από τρεις οικονομικές ενισχύσεις.

Εως και 860 ευρώ μπορούν να λάβουν στην τράπεζα συνολικά οι δικαιούχοι των Power Pass και Fuel Pass, αλλά και της επιταγής ακρίβειας.

Δείτε αναλυτικά όσα ισχύουν για το επίδομα ρεύματος και τι θα αναμένεται να ανακοινωθεί για τη νέα επιδότηση καυσίμων.

Την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι πάμε και σε νέα επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ…

Power Pass: Ξεπέρασαν τις 235.000 οι αιτήσεις – Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή η πλατφόρμα σήμερα- Βήμα βήμα η διαδικασία

Πάνω από 235.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το Power Pass από την Παρασκευή το βράδυ που τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιδότηση του ρεύματος.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για κατόχους ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανοίγει σταδιακά και για τους υπόλοιπους.

Power Pass Fuel Pass επιταγή ακρίβειας: Δικαιούχοι

Η οικονομική αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

• είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,

• το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,

• διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και

• επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Power Pass Fuel Pass επιταγή ακρίβειας: Η διαδικασία

H λειτουργία της πλατφόρμας vouchers.gov.gr είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.

3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:

– είτε να τα επιβεβαιώσει,

– είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.

Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας.

Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.

4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.

Power Pass Fuel Pass επιταγή ακρίβειας: 5. Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.).

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για την κύρια κατοικία τους, όσο και για τη φοιτητική στέγη προστατευόμενων μελών που φοιτούν στην Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει μέχρι και τρεις επιπλέον αιτήσεις για προστατευόμενα μέλη, ακολουθώντας κάθε φορά τα παραπάνω βήματα.

Επιπλέον, για όσους είναι υπόχρεοι να υποβάλουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, είναι απαραίτητη η υποβολή της φορολογικής δήλωσης πριν από την αίτηση για το Power Pass.

Σε αυτή την περίπτωση, θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021.

Fuel pass: Κλειδώνει το νέο πακέτο μέτρων για τα καύσιμα

Θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να «κλειδώσει» το πακέτο των μέτρων για τα καύσιμα. Οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και την Τρίτη ή την Τετάρτη.

O στόχος είναι όλα τα προωθούμενα μέτρα και για τα καύσιμα και για το ρεύμα να ενεργοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου με το που θα μπούμε δηλαδή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, αρχές Ιουλίου θα έχουμε και την καταβολή των αναδρομικών για το ρεύμα, δηλαδή τα 300 εκατ. ευρώ του power pass και τα χρήματα του νέου fuel pass. Από Ιούλιο, θα ενεργοποιηθεί και ο νέος μηχανισμός για την επιδότηση του ρεύματος που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση θα ανέλθει στα 60-65 ευρώ και τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν όσους έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

Τέλος, το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Power Pass Fuel Pass επιταγή ακρίβειας: Στα σκαριά νέο «δώρο» 200 ευρώ

Με την ακρίβεια να «τρέχει» η κυβέρνηση διευρύνει το πακέτο στήριξης για τα νοικοκυριά ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 500 εκατ. ευρώ καθώς βάζει στο τραπέζι και τη χορήγηση μιας δεύτερης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ στους πιο ευάλωτους.

Εντός της εβδομάδας «κλειδώνουν» και ανακοινώνονται οι νέες παρεμβάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να σβήσει μέρος της «φωτιάς» που έχουν ανάψει στα νοικοκυριά οι τιμές των καυσίμων.

Τα νέα μέτρα για τα καύσιμα θα ενεργοποιηθούν την 1η Ιουλίου και θα ισχύουν για ένα τρίμηνο, ενώ τον δρόμο για ένα πιο γενναίο πακέτο στήριξης στα νοικοκυριά άνοιξε η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου που έχει απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Κατά τα Νέα, η εικόνα των φορολογικών εισπράξεων του Ιουνίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» τη δεύτερη επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ στους ευάλωτους.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που εξετάζεται να χορηγηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο «δώρο» χορηγήθηκε σε:

676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ, 625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού, 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος, 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικους οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Πηγή: newsme.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: 2 συλλήψεις από την Αστυνομία
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια! Με “Κεφαλονίτικη υπογραφή” το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονική (εικόνα)