Με απόφαση που υπέγραψε στις 29/1 ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενέκρινε τις προσφορές της ακτοπλοϊκής εταιρείας Zante Ferries, τόσο για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, με επιστροφή, όσο και για την πολυπόθητη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος, για τη θερινή περίοδο.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν γίνει πριν λίγες εβδομάδες και οι μοναδικές προσφορές που κατατέθηκαν και για τις δύο γραμμές ήταν εκείνες από τη Zante Ferries, η οποία ήδη εκτελεί τα δρομολόγια μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Zante Ferries, την καλοκαιρινή περίοδο, που υπολογίζεται από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο (σύνολο 13 εβδομάδες), θα εκτελεί 3 δρομολόγια με επιδότηση την εβδομάδα στη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το νησί του Έβρου, μετά τις περιπέτειες του καλοκαιριού. Η σύνδεση με τη Λήμνο αναμένεται πως θα τονώσει την τουριστική κίνηση και θα ενδυναμώσει τις τουριστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών.

Πηγή: arxipelagos.gr

Προηγούμενο άρθροΣε άνοδο τα ενοίκια των καταστημάτων – Επιστρέφει ο «αέρας»
Επόμενο άρθροΣφοδρή κριτική 51 μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε Τσίπρα: «Πραξικόπημα» ενόψει Συνεδρίου και διεύρυνσης