Στην πολωνική LOT η Condor!

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Condor.

Όπως τονίστηκε σε αυνέντευξη Τύπου σήμερα στη Φρανκφούρτη από τους διευθύνοντες συμβούλους της Condor Ralf Teckentrup και της LOT Rafal Milczarski, η συγχώνευση της LOT και της Condor αναμένεται να δημιουργήσει έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς αεροπορικούς ομίλους με περισσότερους από 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

“Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς”, δήλωσε ο κ.Milczarski.

Η Condor θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την τρέχουσα διαχείριση και ταυτόχρονα να επωφελείται από την διευρυμένη συνδεσιμότητα και τις επιχειρησιακές συνέργιες μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο μόλις ληφθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές προστασίας του ανταγωνσμού.

Ο επενδυτής, ο πολωνικός αεροπορικός όμιλος PGL, στον οποίο ανήκει η LOT, θα αποπληρώσει πλήρως το δάνειο γέφυρα ύψους 380 εκατ. ευρώ, που έλαβε η Condor από τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW.

“Θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την παραδοσιακή μάρκα Condor στη Γερμανία και να την εισαγάγουμε σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές”, τόνισε ο κ.Milczarski. Ο διευθύνων σύμβουλος της Condor, Teckentrup, πρόσθεσε: “Μαζί θα εξυπηρετήσουμε δύο φορές περισσότερους επιβάτες και έτσι θα αποτελέσουμε μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και έναν κορυφαίο όμιλο αεροπορικών διακοπών στην Ευρώπη”.

Ο κ.Teckentrup είπε ακόμη ότι οι πελάτες, οι τουρ οπερέιτορ και τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να κάνουν κράτηση με ασφάλεια στην Condor όπως και στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την Condor ήταν επίσης το αμερικανικό επενδυτικό fund Apollo, που φερόταν ως φαβορί στη διεκδίκηση, καθώς είχε την υποστήριξη Γερμανών τουρ οπερέιτορ και η βρετανική εταιρεία επενδύσεων Greybull.

Πηγή: tornosnews.gr