Στο «χείλος του γκρεμού» η διεθνής Hertz – Πίστωση χρόνου από τους δανειστές για σχέδιο διάσωσης

Περιθώριο έντεκα ημερών έλαβε από τους δανειστές της η Hertz Global Holdings προκειμένου να γλιτώσει την πτώχευση, έχοντας πλέον περισσότερο χρόνο ώστε να επεξεργαστεί ένα σχέδιο διάσωσης μετά από μη καταβολή των δανειακών της οφειλών.

Έτσι, η εταιρία καλείται μέχρι τις 22 Μαϊου να αναπτύξει μια οικονομική στρατηγική και δομή που αντιπροσωπεύει καλύτερα τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η Hertz βρισκόταν σε συζητήσεις με δανειστές της για το πώς θα μπορούσε να απαλλαγεί από μερικά από τα βάρη της χωρίς να μπει σε καθεστώς πτώχευσης, παρότι ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση υποβολής σε καθεστώς προστασίας εάν αυτό κρινόταν αναγκαίο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρία εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να αποκτήσει νέα οχήματα για το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει ενισχύσεις ύψους 50 δις. δολαρίων στους αερομεταφορείς για τη διάσωσή τους, η Hertz δεν κατάφερε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά και ο ανταγωνιστής της, Avis, είχε ισχυρότερους ισολογισμούς πριν την κρίση.

Το Μάρτιο, η εταιρία άρχισε τις απολύσεις εργαζομένων ώστε να διατηρήσει ένα ποσοστό ρευστότητας. Στις 29 Απριλίου αποκάλυψε ότι απέτυχε να αποκομίσει σημαντικά ποσά πληρωμών από leasing που σχετίζεται με τα αυτοκίνητά της. Οι δανειστές είχαν δώσει αρχικά περιθώριο μέχρι τις 4 Μαϊου ώστε η εταιρία να προτείνει μια λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Πηγή: tornosnews.gr