Στο «κόκκινο» η εστίαση μετά τα νέα μέτρα

Το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν ήρθε νωρίτερα φέτος για αρκετές δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως εκτιμούν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες της εστίασης, μετά τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το καλοκαίρι φαινόταν δύσκολο από τους πρώτους κιόλας μήνες με τον τζίρο στα εστιατόρια και τις ταβέρνες να καταγράφει πτώση άνω του 60% και αρκετές επιχειρήσεις να αποφασίζουν να μην ανοίξουν καθόλου.

«Οι καλές μέρες για τον τζίρο μας φέτος είναι οι αντίστοιχες κακές περσινές» τονίζουν χαρακτηριστικά επιχειρηματίες του κλάδου, περιγράφοντας την κατάσταση το φετινό καλοκαίρι.

Τα νέα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, αν και από αρκετούς επιχειρηματίες θεωρήθηκαν αναγκαία, ήταν ωστόσο το «τελειωτικό χτύπημα» για την εστίαση, καθώς όπως λένε «η σεζόν πλέον τελείωσε για εμάς».

Κατέβασαν ρολά καταστήματα στην Πάρο, αναχωρούν από τη Χαλκιδική

Το μοντέλο που εφαρμόστηκε αρχικά στον Πόρο με αυστηρά μέτρα, μεταξύ των οποίων υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων και περιορισμό των ατόμων ανά τραπέζι, εφαρμόζεται πλέον και σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χαλκιδική. Παράλληλα σε αρκετές περιοχές της χώρας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Στην Πάρο όπου τα αυστηρά μέτρα ισχύουν από το περασμένο Σάββατο, αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης σε Νάουσα και Παροικιά, προχώρησαν σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

«Ο κόσμος είναι ανήσυχος, αρκετά μαγαζιά έχουν ήδη κλείσει και πολλοί πλέον αναχωρούν από την Πάρο καθώς με όσα ακούνε, φοβούνται για ένα δεύτερο lockdown και θέλουν να επιστρέψουν. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς φοιτητές που εργάζονται ως προσωπικό και φεύγουν από το νησί ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να «εγκλωβιστούν» εδώ σε περίπτωση καραντίνας» σημείωναν στο insider.gr, ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ.

Πηγή: paskedi.gr