ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ

Σενάριο που προβλέπει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους -κι όχι μόνο για τους εργαζόμενους και απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα όπως ήδη ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία- θα εξετάσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους όταν θα έχει διαμορφωθεί πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της στα οικονομικά του κράτους.

Εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η-1-2022 για όλους τους υπόχρεους φορολογούμενους, τότε περισσότεροι από 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί και συνταξιούχοι με ετήσια φορολογητέα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ θα δουν τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται από το επόμενο έτος. Αυτό θα συμβεί επειδή από τον Ιανουάριο του 2022 θα σταματήσει η μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς από τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eleftherostypos.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αεροδιακομιδή 14χρονου αγοριού χθες το βράδυ
Επόμενο άρθροΓιώργος Τσατραφύλλιας: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την Κεφαλονιά» –Έρχεται δύσκολο τετραήμερο –Έξαρση του καύσωνα με 42 βαθμούς