Συμβαίνουν & εκτός Κεφαλονιάς: Κοροϊδία Και Η Χθεσινή Επίσκεψη Του Κρουαζιεροπλοιου AIDAblu Στη Ρόδο

Δυστυχώς επαναλαμβάνεται το μοτίβο της προηγούμενης κρουαζιέρας στη Ρόδο με τουρίστες “μαντρωμένους” χωρίς την δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα στην αγορά . Το Aida Blu έδεσε χθες στη Ρόδο με 789 τουρίστες και 530 άτομα πλήρωμα αλλά οι επιχειρήσεις δεν είδαν ευρώ !

Μόνο εκδρομές με πούλμαν γίνονται σε αξιοθέατα , αλλά όπου πάνε δεν επιτρέπεται να επισκεφτούν τα τουριστικά καταστήματα . Πρακτικά μιλάμε για δώρον άδωρον στην αγορά της Ρόδου και ας πανηγυρίζουν κάποιοι για τα κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν στο νησί και στήνουν πανηγύρια στο λιμάνι .

Μόνοι κερδισμένοι οι πράκτορες, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, κάποιοι λίγοι ξεναγοί , αρχαιολογικοί χώροι και κάποιες ταβέρνες με προσυνεννοημένα ραντεβού με το ανάλογο όφελος μεταξύ πρακτόρων και επιχειρηματιών. Η υπόλοιπη κοινωνία και ιδιαίτερα όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού κοιτάνε αποσβολωμένοι χωρίς να βλέπουν ευρώ στα ταμεία .

Τα νέα αυτά πρωτόκολλα για τουρίστες “αποστειρωμένους” απο την τοπική κοινωνία φαίνεται θα ισχύσουν για πολύ καιρό , παρόλο που επιχειρήσεις υποχρεώνονται σε self tests αλλά και οι εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων δέχονται εμβολιασμένους τουρίστες ή προσφάτως ελεγμένους με τεστ covid-19 .

Πηγή: https://rodosreport.gr/