Μετά τη νέα παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας (24/7) για την υποβολή των δηλώσεων της Β’ φάσης για τον μήνα Ιούνιο 2020 (το 2ο, 15νθημερο του Ιουνίου), για τον μηχανισμό Συν-εργασία,  εργαζόμενοι στο aftodioikisi.gr καταγγέλλουν πώς το κράτος τους βάζει ένα μήνα μέσα!

Καθώς θα έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας μήνας από την περίοδο 15-31 Ιουνίου που είχαν εργαστεί και ενώ οι εργοδότες έχουν πληρώσει το ποσοστό του μισθού που αναλογεί για τον κάθε εργαζόμενο, το Υπουργείο κωλυσιεργεί και φτάνει στο σημείο να γίνεται «κακοπληρωτής».

Όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος: «Εν μέσω πανδημίας και μιας τεράστιας εργασιακής κρίσης, το ίδιο το κράτος καθυστερεί και δεν πληρώνει στην ώρα του το ποσοστό του μισθού που αναλογεί από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Ποια είναι η βοήθεια όταν μέχρι πριν το πρόγραμμα πληρωνόμασταν στην ώρα μας και τώρα «με τη βοήθεια του κράτους » καθυστερει η πληρωμή του μισθού μας σχεδόν ένα μήνα. Ποιος ο λόγος; Δηλαδή  η Συν-Εργασία σημαίνει ένα μήνα τουλάχιστον «μέσα»; Ήρθε το Υπουργείο να επιδοτεί τον μισθό αλλά να τον καθυστερεί; Αυτό δεν έχει καμία απολύτως λογική και δεν βοηθάει τον εργαζόμενο αλλά ίσα ίσα, του δυσκολεύει τη ζωή. Αποδεικνύεται ότι στα λόγια και στις εξαγγελίες  η Κυβέρνηση είναι πρώτη αλλά στις βοήθειες και στις πληρωμές τελευταία»!

Αρχικά είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο ότι οι πληρωμές θα γίνονταν στις πρώτες μέρες του μήνα, μετά αυτό άλλαξε και υπήρξε ενημέρωση ότι η πληρωμή του Συν-εργασία θα γίνεται στις 16-17 κάθε μήνα, τώρα όμως με τη νέα παράταση η ημερομηνία πληρωμής των εργαζόμενων πάει και άλλο πίσω…

Στις 17 Ιουλιου το υπουργείο έδωσε νέα παράταση για τη Συν-εργασία.

Την παράταση υποβολής δηλώσεων της Β’ φάσης για τον μήνα Ιούνιο 2020 για τον μηχανισμό Συν-εργασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι:

Δίνεται παράταση υποβολής της Β’ ΦΑΣΗΣ της Αίτησης /Δήλωσης Ένταξης στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ έως 24/7/2020.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης για Σύνοδο: Γυρίζουμε στην Αθήνα με 70 δισ. ευρώ – Ιστορική η συμφωνία
Επόμενο άρθροΕπίδομα 300 ή 600 ευρώ για 20.000 νοικοκυριά- Ποιους αφορά