Η αύξηση θα υπολογίζεται επί της επανυπολογισμένης με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση συντάξεις κι η αύξηση θα συμψηφίζεται με προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου, αν υπάρχει.

Εφόσον η αύξηση είναι μεγαλύτερη από την προσωπική διαφορά, θα λαμβάνει ως αύξηση το υπερβάλλον ποσό, αν δεν υπάρχει προσωπική διαφορά, θα καταβάλλεται ολόκληρη η αύξηση.

Παραδείγματα

Σύνταξη 1000€ μεικτά προ νόμου Κατρούγκαλου, με νόμο Κατρούγκαλου 900€ μεικτά, άρα κράτησε προσωπική διαφορά 100€. Η αύξηση του 4,5%, δηλαδή 40,5€ συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά, άρα ο συνταξιούχος δεν θα δει αύξηση.

Σύνταξη 1200€ μεικτά προ νόμου Κατρούγκαλου, με νόμο Κατρούγκαλου 1160€ μεικτά, άρα κράτησε προσωπική διαφορά 40€. Η αύξηση του 4,5%, δηλαδή 52,2€ υπερβαίνει τα 40,5€ κατά 11,7€, άρα θα δει αύξηση 11,7€.

Σύνταξη 600€ μεικτά πριν το νόμο Κατρούγκαλου, δεν είχε προσωπική διαφορά, θα δει όλη την αύξηση 27€.

Τι μπορεί να κάνει ο δανειολήπτης αν κοινοποιηθεί διαταγή πληρωμής;

  • Κατάθεση ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής εντός εργασίμων 15 ημερών.
  • Κατάθεση αίτησης αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα).
  • Αν εκκρεμεί έφεση κατά απόφασης του νόμου Κατσέλη, μπορεί να καταθέσει αίτηση αναστολής και στο Ειρηνοδικείο, που εξέδωσε την απορριπτική απόφαση.
  • Ανακοπή κατά της κατασχετήριας έκθεσης εντός 45 ημερών
  • Ανακοπή με αίτημα την διόρθωση τιμής 20 εργάσιμες πριν τον πλειστηριασμό.
  • Έφεση κατά της απόφασης που είχε απορρίψει την διαταγή πληρωμής, αν είχε ασκηθεί ανακοπή.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Δημοπρατεί με διεθνή διαγωνισμό έργο 1.498.000 ευρώ-Τι αφορά (απόφαση)
Επόμενο άρθροΥπουργείο Υγείας: Στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την πρόσληψη 8 γιατρών στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (προκήρυξη)