Με τη σύνταξη Ιουνίου λαμβάνουν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους συνολικά 236.274 συνταξιούχοι. Σε σύνολο 1.247.455 επισκουρικών συντάξεων, αυξήσεις λαμβάνουν 236.274 συνταξιούχοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε συνταξιούχους Ταμείων που πριν τον νόμο Κατρούγκαλου είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από τα 1.300 ευρώ.

-Η μέση αύξηση είναι από 30 έως 200 ευρώ, ενώ δικαιούνται και αναδρομικά.

Όμως αυξήσεις και αναδρομικά θα δοθούν και σε κύριες συντάξεις – σε περίπου 150.000 νέες συντάξεις και σε 250.000 παλαιές.

Για τις κύριες συντάξεις, όπως εκτίμησε, οι αυξήσεις θα φανούν από τον Σεπτέμβριο όπως επίσης και οι αυξήσεις για τα αναδρομικά 12μήνου.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος επεσήμανε  ότι «οι αυξήσεις αφορούν περίπου 240.000 συντάξεις, έναν πολύ μεγάλο όγκο συνταξιούχων, που σήμερα βλέπουν πολύ σημαντικές αυξήσεις, της τάξεως μεσοσταθμικά των 99,51 ευρώ μεικτά μηνιαίως».

Αλλά και στις κύριες συντάξεις θα εφαρμοστούν αντίστοιχα οι αποφάσεις του ΣτΕ, είπε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

«Οι αυξήσεις αναμένεται να φανούν στις συντάξεις του Οκτωβρίου, όπως είπε και ο υπουργός κ. Βρούτσης ενώ τότε θα φανούν και τα αναδρομικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροMenegatos-Travel & Tourism: υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο από τα καινούρια, πολυτελή και φιλόξενα γραφεία του
Επόμενο άρθρο«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή Μιχαλάτου»