Τέσσερις συμβουλές για να αποφύγετε τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο ρεύμα

Η αγωνία για τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου κορυφώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα νοικοκυριά να έρχονται ήδη αντιμέτωπα με «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο ρεύμα, με το κύμα αυξήσεων να αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκέμβριο.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες χρήσιμες οδηγίες που μπορούμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να αποφύγουμε τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς και να μην ανησυχούμε κάθε μήνα για την εξέλιξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το «κλειδί» για τον φετινό χειμώνα είναι να αποφύγουμε τη θέρμανση με ρεύμα.

Ρεύμα: Πρακτικές λύσεις για τη μείωση του λογαριασμού

1. Μελετάμε το ενδεχόμενο να επιλέξουμε σταθερή τιμή χρέωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η τιμή “κλειδώνει” για δύο χρόνια στο συγκεκριμένο επίπεδο και δεν υπάρχει πλέον επίπτωση από τις όποιες μεταβολές στην αγορά. Προσοχή να επιλέξουμε την εταιρεία που προσφέρει την χαμηλότερη σταθερή τιμή και το χαμηλότερο πάγιο.

2. Αποφεύγουμε την θέρμανση με ρεύμα εφόσον έχουμε μόνο ενεργοβόρες συσκευές. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ, οι σόμπες που μπαίνουν στο ρεύμα έχουν τεράστιο κόστος.

3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους παλαιούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με τους σύγχρονους τύπου LED.

4. Αν υπάρχει επιλογή για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, φέτος ισχύει ο εξής κανόνας: το πετρέλαιο είναι φθηνότερο από το ρεύμα εκτός και αν έχετε αντλία θερμότητας που παράγει πολύ περισσότερη θερμική ενέργεια σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει.

Πηγή: pronews.gr