Θα πάρουν φωτιά τα ΑΤΜ: Επίσημο – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της εμβόλιμης πληρωμής, ποιοι οι δικαιούχοι & πόσα χρήματα θα εισπράξουν

Διευκρινήσεις για το πότε θα γίνει η καταβολή των συντάξεων έδωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Επικουρικές συντάξεις: Η ημερομηνία της εμβόλιμης πληρωμής

Όπως ο ίδιος ανέφερε, μεθαύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, πρόκειται να καταβληθεί, με εμβόλιμη πληρωμή, η προκαταβολή για επικουρικές συντάξεις, η έκδοση των οποίων καθυστερεί. Θα είναι ίση με 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης της έκδοσης για επικουρικές συντάξεις γήρατος και 50 ευρώ για επικουρικές συντάξεις λόγω αναπηρίας, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο που ζητά να του χορηγηθεί επικουρική σύνταξη λόγω θανάτου.

Συντάξεις: Πότε θα πληρωθεί η προκαταβολή της επικουρικής – Ο «χάρτης» των πληρωμών 13-17 Μαρτίου

Δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι για τους οποίους έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη και θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει κατ’ ελάχιστον 15 έτη επικουρικής ασφάλισης και να έχουν υποβάλει αίτηση πριν από την 1η Ιουλίου 2022. Μάλιστα, προκειμένου να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η περίμετρος των δικαιούχων, το πλήθος των δικαιούχων, με Υπουργική Απόφαση επεκτείνεται το καταληκτικό χρονικό όριο της αίτησης στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου εκδόθηκαν 43.000 επικουρικές συντάξεις -σε σύνολο 80.000- που εκκρεμούσαν μήνες ή και χρόνια και για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί η κύρια σύνταξη.

Πηγή: eleftherostypos.gr