Θρίλερ στα ελληνικά σούπερ μάρκετ – Αυτό το προϊόν εξαφανίζεται από τα ράφια

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ καθώς το ηλιέλαιο εξαφανίζεται και φέρνει νέο κύμα ακρίβειας!

Ελλείψεις σε βασικά προϊόντα παρατηρούνται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ της χώρας, ύστερα από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το STAR, οι καταστηματάρχες της εστίασης σπεύδουν να προμηθευτούν το ηλιέλαιο, πριν «εξαφανιστεί» από την αγορά.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει αυξηθεί και ξεκινά να εξαντλείται, με ορισμένες αλυσίδες να βάζουν πλαφόν στις ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές.

Φόβος των καταστηματαρχών είναι πως η έλλειψη αυτή θα έχει τρομερές συνέπειες στον κατάλογό τους. Επαγγελματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να σταματήσουν να πωλούν τηγανιτές πατάτες και κάθε είδους τηγανητά

«Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά», λέει καταστηματάρχης στο Star.

Ενώ οι αυξήσεις σε λάδια και άλευρα έχουν κάνει και αρκετούς αρτοποιούς να σκέφτονται την αναστολή εργασίας.

Πηγή: xristika.gr