Το αντίπαλον δέος των Zara φτάνουν στην Αθήνα – Οι φθηνές αλυσίδες ρούχων που έρχονται Ελλάδα

Στην χώρα μας ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα στην Αθήνα τα τουρκικά Zara, η LC Waikiki, στο εμπορικό κέντρο River West.

Η εν λόγω εταιρεία έχει δημιουργήσει πλέον ένα δίκτυο 6 καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, ενώ πέρα από το νέο κατάστημα στο River West, έχει ήδη συμφωνήσει για ένα ακόμη κατάστημα στην πρωτεύουσα στο retail park της Trade Estate του ομίλου Φουρλής στην οδό Πειραιώς.

Η LC Waikiki διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος καθώς το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 22,6 δισ. τουρκικές λίρες (1,46 δισ. ευρώ), με 845 εκατ. δολ. εξαγωγές. Απασχολεί περίπου 54.000 υπαλλήλους και διαθέτει δίκτυο με πάνω από 1.200 καταστήματα. Φιλοδοξεί δε να ανταγωνιστεί ευθέως τους μεγάλους λιανέμπορους της γρήγορης και προσιτής μόδας, δηλαδή τo ισπανικό γκρουπ Inditex (Zara) και το σουηδικό H&M.

Παράλληλα και άλλη μία τουρκική εταιρεία η Penti έχει αναπτύξει την παρουσία της στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρία που ειδικεύεται στην πώληση εσωρούχων άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη πέρυσι το φθινόπωρο.

Στις χαμηλές τιμές ποντάρει και η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα Pepco, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεκινά να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει τα πρώτα 4 καταστήματα της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα διερευνά την επέκταση της και σε άλλες πόλεις.

Τέλος η Primark σχεδιάζει να προσθέσει στο δίκτυο της ακόμη 130 νέα καταστήματα την επόμενη 5ετία, φθάνοντας τα 530.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αγορά φέρεται να βρίσκεται στη σφαίρα ενδιαφερόντων της, ωστόσο, οι πληροφορίες που ήθελαν την Primark να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Lamda Development για είσοδο στο νέο εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό, δεν επιβεβαιώνονται.

Πηγή: dikaiologitika.gr