Το καλύτερο αφεντικό της Ελλάδας: Το ασύλληπτο ποσό που μοίρασε φέτος στους εργαζόμενούς του και τα εξτρά δώρα

Η διοίκηση της Motor Oil αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων στην επίτευξη υψηλής κερδοφορίας και των συνολικών αποτελεσμάτων του ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Ιουνίου, θα προταθεί η διανομή 12 εκατομμυρίων ευρώ από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, ως μπόνους σχεδόν δύο μηνιαίων μισθών για κάθε εργαζόμενο.

Η Motor Oil θεωρεί τους υπαλλήλους της ως τον πολυτιμότερο πόρο, απαραίτητο για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της, την υλοποίηση των αναπτυξιακών επιχειρηματικών σχεδίων της και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της.

Το μπόνους αυτό θα διανεμηθεί σε 1.429 εργαζομένους που απασχολούνται στο διυλιστήριο και τις διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας. Το φετινό μπόνους είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί την προηγούμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2023 καταβλήθηκαν στους εργαζομένους της μητρικής εταιρείας επιπλέον 10,4 εκατομμύρια ευρώ μέσω μισθοδοσίας. Χωρίς την επιπλέον παροχή των 12 εκατομμυρίων ευρώ, οι περσινές μέσες ετήσιες μικτές αποδοχές ανά εργαζόμενο ανήλθαν σε 88.818 ευρώ. Με την προσθήκη της νέας παροχής, οι αποδοχές αυτές θα φτάσουν στα 97.239 ευρώ.

Τα μπόνους στα μέλη του ΔΣ

Παράλληλα, κατά τη γενική συνέλευση, θα προταθεί η διανομή συνολικών κερδών ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ ως μπόνους επιβράβευσης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους και ειδικότερα:

– την επίτευξη των υψηλότερων καθαρών κερδών στην ιστορία της εταιρείας ιδιαίτερα σε μία χρήση όπου έλαβε χώρα το εκτεταμένης κλίμακας πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης σχεδόν στο σύνολο των μονάδων του Διυλιστηρίου την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2023.

συνέχεια στο enimerotiko.gr