Υπάρχουν πολλοί οικονομολόγοι που λένε ότι η πορεία των τιμών των χρηματιστηρίων είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος της πορείας στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας.

Δεδομένου ότι οι μετοχές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), με άνοδο +49,46% στην περσινή χρονιά πολιτικής αλλαγής σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο ρεκόρ ανάμεσα σ’ όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, δεν μπορούμε με αυτό το σκεπτικό να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι στο νέος έτος που διανύουμε οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας θα παρουσιάσουν επίσης σχετικά θεαματική άνοδο!

Έτσι, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι θα επαληθευτούν οι μόλις πρόσφατες προβλέψεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, που όλο μας εκπλήσσει θετικά, όπου μίλησε για άνοδο του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) μας κατά 3% περίπου το 2020!

Άλλωστε, για το 2020 ο ψηφισμένος Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του Ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,8% και η Τράπεζα της Ελλάδας κατά 2,4% στις περσινές εκτιμήσεις τους.

Αν οποιαδήποτε από αυτά τα πρωτόγνωρα στην πρόσφατη ιστορία μας θετικά σενάρια επαληθευτούν, δεδομένου της δύσκολης Ευρωπαϊκής και διεθνούς συγκυρίας όπου υπάρχουν προβλέψεις για χώρες με επιβράδυνση έως ύφεση στις οικονομίες τους, αυτές οι αυξήσεις των εισοδημάτων των Ελλήνων (που αποτελούν εξ ορισμού το ΑΕΠ) θα χαρίσουν επίσης στην Ελληνική Οικονομία τον άκρως ευεργετικό για τους Έλληνες πολίτες τίτλο τιμής της υψηλότερης ανάπτυξης σ’ όλη την Ευρωζώνη!

Καιρός είναι επιτέλους, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που εμείς γνωρίζαμε την ύφεση ενώ οι Ευρωπαϊκές και υπόλοιπες οικονομίες του κόσμου αναπτύσσονταν ταχέως, να αυξάνονται τώρα τα Ελληνικά εισοδήματα καλύτερα από τα εισοδήματα των ξένων χωρών!

Πώς λοιπόν να μην είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για το 2020;

Σπύρος Καγκάδης

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Και 2η νταλίκα με εξοπλισμό ήρθε για το νέο Δημοτικό Γηροκομείο (pics)
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Την Πίτα της έκοψε και η Πυροσβεστική με την Παρουσία του Υποστρατήγου, Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου-Ποιους βράβευσε (pics+video)