Η αλλαγή από την 1η του νέου έτους, στο καύσιμο που θα χρησιμοποιούν πλέον τα πλοία της ακτοπλοΐας σε ολόκληρη τη χώρα, για λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον, θα φέρει αύξηση στα εισιτήρια των πλοίων των γραμμών.

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος της Εταιρίας LEVANTE FERRIES, Γιάννης Πυλαρινός, στην εκπομπή «Καλημερούδια σας», με την Ελένη Χιόνη στο webradio www.stokitrino.gr .

Το «πράσινο πετρέλαιο» που είναι ακριβότερο, χρησιμοποιείται μόνο από τις ναυτιλιακές εταιρίες και θα φέρει αυξήσεις στα εισιτήρια, κυρίως των γραμμών που ο ανεφοδιασμός των πλοίων γίνεται από βυτιοφόρα που μεταφέρουν δια ξηράς τα καύσιμο. Κάτι που σημαίνει περίπου 4.000 ευρώ ακριβότερο απ’ ότι σήμερα το βυτίο.

Σύμφωνα με τον κ. Πυλαρινό, η εταιρία θα κάνει ότι είναι δυνατόν να απορροφήσει ένα μέρος του επιπλέουν κόστους, όμως υποχρεωτικά και ο επιβάτης θα έχει επιβάρυνση.

Ο κ. Πυλαρινός προσδιόρισε την αύξηση περίπου στα 2 με 2,5 ευρώ το ατομικό εισιτήριο, λέγοντας όμως ότι η εταιρία θα κάνει ότι είναι δυνατόν να είναι ακόμη μικρότερη.

Οι νέες τιμές θα ανακοινωθούν περίπου τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η εταιρία θα εξακολουθήσει να κάνει χειμερινές προσφορές, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, ώστε οι επιβάτες να επιβαρύνονται όσο το δυνατόν λιγότερο.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, ο κ. Πυλαρινός αναφέρθηκε στον «κίτρινο στόλο» που έφτασε αισίως στα 5 πλοία, καθώς και στην τιμητική βράβευση της εταιρίας ως κορυφαία στην ακτοπλοΐα.

Μίλησε επίσης για τη γραμμή Πόρος Κυλλήνη, την οποία θα κάνει μέχρι τις 15 περίπου Ιανουαρίου το Fiore Di Levante, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συνεχείς προσπάθειες που κάνει η εταιρία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Πλήρη στοιχεία στα εισιτήρια

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Πυλαρινός, είναι οι αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Για την ακρίβεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια γίνονται από το νέο έτος, όπως τα αεροπορικά.

Θα απαιτείται δηλαδή ταυτότητα για την έκδοσή τους, με πλήρη στοιχεία «ονοματεπώνυμο, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης».

Όπως είπε ο κ. Πυλαρινός, ο χρόνος έκδοσης ενός εισιτηρίου στο γκισέ λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου υπολογίζεται ότι θα τριπλασιαστεί, γι αυτό οι επιβάτες θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες και να κλείνουν από πριν τα εισιτήριά τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε από κάποιο πρακτορείο.

Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν να κόβουν εισιτήριο λίγη ώρα πριν την αναχώρηση, γιατί θα υπάρχει κίνδυνος να μην προλαβαίνουν. Εξάλλου, όπως είπε, η εταιρία βραβεύτηκε για την εξυπηρέτησή της στην έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΟ χειμώνας μας επισκέπτεται τα Χριστούγεννα! Βουτιά της θερμοκρασίας, χιόνια και ισχυροί βοριάδες!
Επόμενο άρθροΚοινωνικό μέρισμα: Δεν «άνοιξαν» οι ενστάσεις -Τι θα γίνει