Τουρισμός: Πιέζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου-Διαφωνούν οι επιστήμονες για το καλοκαίρι

Δεν τα βρήκαν τελικά οι επιστήμονες με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου
σε τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου, σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει αυτό το καλοκαίρι με τους ξένους επισκέπτες και τα ξενοδοχεία.

Γι’ αυτό και θα περιμένουν -όπως είχε γράψει το tourismtoday– μέχρι τις 10 Μαΐου. Τότε φαίνεται θα έχει διαμορφωθεί μία πρώτη σαφής εικόνα των μέτρων με βάση τα οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια και οι οργανωμένες παραλίες την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Στην μαραθώνια τηλεδιάσκεψη υπό την σκέπη των ισχυρών ανδρών του Μαξίμου Ακη Σκέρτσου και Αλέξη Πατέλη, συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, επικεφαλείς της Fraport Greece και του ΔΑΑ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.

Η άποψη των εκπροσώπων του ελληνικού τουρισμού ότι δεν πρέπει να χαθεί η τουριστική περίοδος, ήταν το σημείο τριβής στην τηλεδιάσκεψη αφού οι επιστήμονες δεν φαίνεται να την ενστερνίζονται και την αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις.

Οι εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού εμμένουν στην άποψη τους επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τον πιο νευραλγικό κλάδο που στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/