Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έκανε δεκτή γνωμοδότηση του ΣΤ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την επαναφορά συντάξεων στους δύο πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη και Κάρολο Παπούλια.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης ζητούσε την επαναφορά της σύνταξης του δικαστικού λειτουργού και ο Κάρολος Παπούλιας να του επαναχορηγηθεί η βουλευτική σύνταξη.

Με βάση τον νόμο 565/1977 η χορήγηση δεύτερης σύνταξης από το Δημόσιο απαγορεύεται, ωστόσο το Έκτο Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με το σκεπτικό ότι από 1/1/2017 και ύστερα όλες οι συντάξεις καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ, παύει να ισχύει η απαγόρευση του νόμου (565/1977) καθώς διάδοχος του Δημοσίου είναι μεν ο ΕΦΚΑ, αλλά δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στον φορέα την καταβολή δύο συντάξεων.

Παρά την αρνητική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών που πρότειναν να παραπεμφθεί το θέμα στην ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο κ. Πετρόπουλος έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση και έτσι ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση δεύτερης σύνταξης από όλους όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες και κοινοτάρχες.

Το παράθυρο άνοιξε, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος που φέρνει το θέμα στο φως της δημοσιότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες επισημαίνουν ότι δεν αρκεί η αποδοχή της γνωμοδότησης από τον υφυπουργό και πως χρειάζεται και η σχετική έγκριση με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών η οποία ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη και η οποία μπορεί να μην γίνει ποτέ.

Αναδημοσίευση από newsit.gr Με πληροφορίες από εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο: Παρουσίαση 2 σημαντικών δράσεων & μεταφορικού ισοδυνάμου
Επόμενο άρθροΝΟΔΕ: “Οι έξυπνοι γνωρίζουν ποτε να σταματήσουν… Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη…”