Voucher 200 ευρώ: Ξεκινά σήμερα ο β’ κύκλος του προγράμματος – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι-Πως θα υποβάλλετε την αίτηση

Ξεκινά, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» για το voucher των 200 ευρώ για λάπτοπ και τάμπλετ, μεταξύ άλλων.

Όπως είχε ανακοινωθεί, από σήμερα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται έως την ημερομηνία γενικής λήξης του προγράμματος, στις 30 Ιουλίου.

Ο δεύτερος κύκλος αφορά σε όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμη και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ή παιδιά υπό επιτροπεία με Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000 ευρώ, ενώ τα παιδιά πρέπει να ηλικίας από 4 έως 24 ετών και να σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που επιδοτείται μπορεί να αφορά σε φορητές ταμπλέτες (tablets), φορητούς υπολογιστές (laptops), σταθερούς υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.

Πώς υποβάλλετε αίτηση για το voucher

Σε ό,τι αφορά τα βήματα για τη διαδικασία υποβολής αίτησης, είναι τα εξής:

Ο δικαιούχος εισέρχεται στον ιστότοπο www.digital-access.gov.gr.

Επιλέγει την ενότητα «Δικαιούχοι» και μέσω του διαθέσιμου link, που θα βρει μετά από τις πληροφορίες, μεταβαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (εφαρμογή για δικαιούχους).

Για να εισέλθει στην εφαρμογή και να δημιουργήσει αίτηση, θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Μεταβαίνει στο ασφαλές περιβάλλον του taxisnet (ΓΓΠΣ) για την καταχώριση των προσωπικών διαπιστευτηρίων (username & password) και εφόσον ο έλεγχος των διαπιστευτηρίων είναι επιτυχής ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας της Αίτησης Επιχορήγησης.

Αφού η αίτηση ολοκληρωθεί, με τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, ο χρήστης έχει πλέον τις παρακάτω επιλογές:

  • Εφόσον έχει εντοπίσει κάποιο λάθος μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει σε προηγούμενο βήμα για να διορθώσει την αίτηση και να επαναλάβει τους ελέγχους ή να αποθηκεύσει την αίτηση στο σημείο αυτό και να μην προχωρήσει σε υποβολή που θα οδηγήσει σε απόρριψη. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή θα πρέπει να απευθυνθεί στις υπηρεσίες του αντίστοιχου μητρώου (πχ. ΚΕΠ για ΑΜΚΑ, σχολείο κ.λπ.) και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των στοιχείων του. Μετά την ενημέρωση του μητρώου, ο χρήστης μπορεί να επανέλθει στην αίτηση για να επαναλάβει τους ελέγχους.
  • Εφόσον δεν εντοπίσει κάποιο λάθος, είτε δεν είναι δυνατό να προβεί σε κάποια διόρθωση, προχωρά σε υποβολή της αίτησης, ώστε να εξαχθεί το τελικό πόρισμα.

Πηγή: pronews.gr