Βραβεύτηκε ο Δήμος Αργοστολίου και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου

Ασημένιο βραβείο στα φετινά ‘Tourism Awards’ πήρε ο Δήμος Αργοστολίου και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Στην ενότητα Sustainability, στην κατηγορία Προγράμματα Εκπαίδευσης & Εξειδίκευσης, Online Training Programs, Σύνδεση Εκπαίδευσης & Αγορά οι “Πρακτικοί Οδηγοί Βιώσιμης Ανάπτυξης για Τουριστικές επιχειρήσεις με εφαρμογή αρχών Behavioral Economics” κατέκτησαν το ασημένιο βραβείο.

Το βραβείο παρέλαβαν η Μαρίνα Βεργωτή, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου και ο Αγησίλαος Κονιδάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σε μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον ελληνικό τουρισμό για 11η συνεχή χρονιά.

Τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Βαρβάρα Αυδή (Partner & Board Vice Chairman Historic Hotels of Europe, Founder, Yades Greek Historic Hotels) κατά την εναρκτήρια ομιλία της στάθηκε στο κεντρικό θέμα των βραβείων: Ελληνικότητα και Βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ελληνικότητα που μας συνδέει, μας καθορίζει και μας διαφοροποιεί, μέσα από την ποικιλομορφία της, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της, και πάνω απ’ όλα, την οικουμενικότητα που εκπέμπει. Βιωσιμότητα, καθώς αισιοδοξούμε να αφήσουμε ένα καλύτερο αποτύπωμα στις επόμενες γενιές. Κι αυτή η δέσμευση αφορά όλους τους τομείς: το περιβάλλον, την οικονομία και προπάντων τις μικρές κοινωνίες, επειδή ο τουρισμός στην Ελλάδα μας αφορά όλους.

Το υψηλό επίπεδο όλων των συμμετοχών αποτελεί και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα αυτού του Θεσμού για τη νέα σελίδα που γράφεται στον Ελληνικό Τουρισμό, ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια διακρίνεται για τις εξαιρετικές του επιδόσεις. Θερμά Συγχαρητήρια στους Τιμηθέντες και όλους τους  Βραβευθέντες, να τιμήσετε τα βραβεία σας με την προτροπή να συνεχίσουμε να προάγουμε τον ελληνικό τουρισμό με ήθος, όραμα και αφοσίωση”.

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην όλο και σημαντικότερη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας και συνεχάρη τους βραβευθέντες για το έργο τους. Αμέσως μετά απένειμε τα Τιμητικά Βραβεία της χρονιάς.

Μια βραδιά γεμάτη χαμόγελο

Nικητές, πολιτική ηγεσία, προσκεκλημένοι και δημοσιογράφοι της γεμάτη αισιοδοξία και χαρά βραδιάς, απόλαυσαν το γιορτινό δείπνο τους συνοδευόμενο από εκλεκτούς οίνους του Κτήματος Avantis και της εταιρείας Τσιλιλής (αφρώδης οίνος Aprilis). Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής.

Τα Tourism Awards 2024 διοργάνωσε η Boussias Events, με Χορηγούς την Geberit και την iMove, Χορηγό Κατηγορίας την Hospitality Integrated Technologies (ΗΙΤ) και Υποστηρικτές τους: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Artisan Water και Nespresso Professional.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Έχουν, επίσης, την Τιμητική Υποστήριξη του Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ)».

Για να δείτε όλους τους νικητές και τις φωτογραφίες της βραδιάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.tourismawards.gr/.