Η ανακοίνωση-πλαίσιο της Global Travel Taskforce έχει αφήσει τον ταξιδιωτικό κλάδο στη Βρετανία να κατακλύζεται από πολλά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Αναμένεται, ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Boris Johnson την Δευτέρα, ένα “ζεστό” Σαββατοκύριακο, όπου οι εκπρόσωποι του κλάδου θα θέσουν τα αιτήματά τους, αναμένοντας απαντήσεις την Δευτέρα…

Σημειώνεται το πόρισμα της Global Travel Taskforce δημοσιοποίησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Σύμφωνα με όσα λένε εκπρόσωποι του κλάδου, δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες τόσο για ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και για αεροπορικές εταιρείες, καθώς και για παραθεριστές.

Η British Airline Pilots Association (BALPA) αναφέρει ότι η υπερβολικά προσεκτική προσέγγιση της κυβέρνησης παρατείνει απλώς την αβεβαιότητα. Ο Brian Strutton, γενικός γραμματέας της BALPA, δήλωσε: “Αυτό το σχέδιο θα κρατήσει την αεροπορική βιομηχανία στα γόνατα. Οι υπουργοί δήλωσαν ότι η καλύτερη μορφή υποστήριξης θα ήταν να φέρει ξανά την κανονικότητα στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η ανακοίνωση απλά δεν θα το κάνει αυτό”.

Και συνέχισε: “Το βρετανικό κοινό – περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους έχουν λάβει πλέον εμβόλιο – δεν θα αισθάνεται αυτοπεποίθηση για την κράτηση διακοπών χωρίς να γνωρίζει εάν θα αναγκαστεί σε καραντίνα κατά την επιστροφή. Ακόμη και για χώρες της Πράσινης λίστας, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν μια δοκιμή PCR με £ 100 ανά άτομο, κάτι που δεν είναι βιώσιμο”.

Το κόστος δοκιμών αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για μια ουσιαστική ανάκαμψη ταξιδιού, δήλωσε ο Steve Heapy, Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays.

Το πλαίσιο «στερείται επίσης αυστηρής λεπτομέρειας».

“Μετά τη δημοσίευση του πλαισίου σήμερα, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πότε μπορούμε να αρχίσουμε να πετάμε, από πού μπορούμε να πετάξουμε και τη διαθεσιμότητα και το κόστος των δοκιμών. Αντί να απαντά σε ερωτήσεις, το πλαίσιο αφήνει όλους να ρωτούν περισσότερα”, δήλωσε ο Heapy.

Το Amex GBT κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα σχετικά με την έλλειψη λεπτομερειών, καθώς δεν παρέχει «τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών».

“Η συνεχιζόμενη απουσία λεπτομερειών είναι επιζήμια για την οικονομική ανάκαμψή μας και τα εκατομμύρια των θέσεων εργασίας που υποστηρίζονται από τον ταξιδιωτικό κλάδο. Με τα προγράμματα εμβολιασμού να συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό σε όλο τον κόσμο, χρειαζόμαστε την κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στην οικονομική υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Andrew Crawley, διευθύνων σύμβουλος της GBT.

Πηγή: https://money-tourism.gr/

Προηγούμενο άρθρο1 χάπι, χαμηλό κόστος, 0 παρενέργειες: Το ασφαλές φάρμακο που δίνει τη χαριστική βολή στον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι αλλαγές που ζητούν οι τουριστικοί φορείς στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα