Ο τομέας του τουρισμού θα δεχτεί ένα βαρύ πλήγμα από την Βρετανία, καθώς θα εφαρμοστούν νέες απαγορεύσεις και περιορισμοί στα ταξίδια.

Ο τουρισμός ενδέχεται να δεχτεί ένα βαρύ πλήγμα από τους Άγγλους τουρίστες, καθώς η Βρετανία θα εφαρμόσει νέες σκληρές απαγορεύσεις στα ταξίδια.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι τελικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνουν την Παρασκευή και θα τεθούν σε ισχύ από τις 17 Μαΐου.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι μελετούν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης σε άλλες χώρες, με σκοπό να προσθέσουν εκείνες με χαμηλά επίπεδα Covid-19 σε μια νέα «πράσινη λίστα» εγκεκριμένων προορισμών για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αρχικά μόνο ένας μικρός αριθμός χωρών είναι πιθανό να εγκριθεί, αλλά ο κατάλογος θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες, για να λαμβάνονται υπόψη οι μεταβολές της πανδημίας.

Οι προορισμοί που θα μπορούσαν να περιληφθούν στην πράσινη λίστα καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα τις επόμενες εβδομάδες περιλαμβάνουν τη Μάλτα, την Ισλανδία, το Ισραήλ, τα Κανάρια Νησιά και το Γιβραλτάρ.

Επίσης, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να άρει το επόμενο χρονικό διάστημα τους περιορισμούς που αφορούν κράτη που ανήκαν στην βρετανική Κοινοπολιτεία. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Heathrow στο Λονδίνο, John Holland-Kaye, είπε πως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ορισμένοι προορισμοί της Καραϊβικής, θα μπορούσαν επίσης να έχουν πράσινο καθεστώς, όπως και οι ΗΠΑ.

Μάλιστα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί φαίνεται ότι θα αφορούν δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Οι δύο χώρες ενδέχεται να πάρουν το πράσινο φως μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξάνεται και η πανδημία υποχωρεί.

Πηγή: aftodioikisi.gr