Τον κίνδυνο να προστεθεί αυτή την εβδομάδα στη λίστα χωρών καραντίνας της Βρετανίας, αντιμετωπίζει τώρα και η ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και η Δανία και η Ιταλία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η χώρα μας σημειώνει ρυθμό διασποράς του κορωνοϊού 15.4, η Δανία 28.7 και η Ιταλία 16.5, ανά 100.000 κατοίκων, και το όριο που έχει θέσει η Βρετανία βρίσκεται στο 20 αν και στο εσωτερικό της χώρας ο ρυθμός διασποράς έχει φτάσει το 31.5.

Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν τις τρεις αυτές χώρες στη ζώνη κινδύνου, δηλαδή στις περιοχές που κινδυνεύουν να προστεθούν στην κόκκινη λίστα χωρών στις αφίξεια από τις οποίες επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών.

Το υπουργείο Μεταφορών συνηθίζει να προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες προσθήκες στη λίστα καραντίνας κάθε Πέμπτη απόγευμα, δίνοντας περιθώριο στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν έως τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ενδεχόμενη προσθήκη της Ιταλίας και της ηπειρωτικής Ελλάδας στη λίστα αυτή αναμένεται να προκαλέσει χάος για δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό και να επιδεινώσει τις απώλειες των αεροπορικών εταιριών.

Πηγή: tornosnews.gr