Η καραντίνα 14 ημερών στη Βρετανία οδηγεί τους περισσότερους τουρίστες να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας, αν και η χώρα μας έχει την τιμητική της.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Clickstay με τη συμμετοχή 681 ερωτηθέντων προκύπτουν τα εξής:

  • Το 79% δε θα πραγματοποιήσει διακοπές στο εξωτερικό λόγω της καραντίνας
  • Το 13% φαίνεται αισιόδοξο για την πραγματοποίηση ταξιδιών στο εξωτερικό
  • Το 11% θα αψηφήσει την καραντίνα
  • Το 54% θα πραγματοποιήσει διακοπές στο εξωτερικό ακόμα και αν παραμείνει σε ισχύ η ταξιδιωτική απαγόρευση.

Η αύξηση της ζήτησης για διακοπές στο εσωτερικό θα επιβαρύνει την τοπική υποδομή και θα οδηγήσει σε κοσμοσυρροή στους προορισμούς με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό.

Εκπρόσωπος της εταιρίας αναφέρει:

«Φαίνεται ότι οι Βρετανοί είναι απαισιόδοξοι για την πραγματοποίηση διακοπών το καλοκαίρι, κάτι το οποίο είναι λογικό αφού ακόμα και ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να ακυρωθούν.

Η πρόταση για καραντίνα 14 ημερών στις αφίξεις λειτουργεί αποτρεπτικά για τους περισσότερους τουρίστες, αλλά από την άλλη με τη νέα τάση της τηλε-εργασίας ίσως μερικοί το σκεφτούν.

Η προτίμηση για διακοπές εντός της Βρετανίας (19%) και στην Σκωτία (21%) ενδέχεται να βοηθήσει τις τοπικές αγορές, αλλά οι υποδομές θα πιεστούν, ο τοπικός πληθυσμός θα κινδυνεύσει και τα ξενοδοχεία δε θα επωφεληθούν καθώς οι τουρίστες θα προτιμήσουν ιδιωτικά καταλύματα».

Ταυτόχρονα τα νέα δεδομένα δείχνουν oι αναζητήσεις  για διακοπές εντός τη Βρετανίας κινήθηκαν στο 70% από τις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ισχυρή άνοδος σε πτήσεις και κρατήσεις για την Ελλάδα κατά την τελευταία εβδομάδα.

ΠΗΓΗ

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθρο“Πρέπει να απομονωθούν οι λίγες ακραίες φωνές που σαμποτάρουν τις επενδύσεις, στην Παλική”
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 18 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο