Βρετανία: Πάνω από το 80% θα ταξιδέψει με την άρση των περιορισμών | Στους πλέον επιθυμητούς προορισμούς και η Ελλάδα

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε θέλουν να ταξιδέψουν οι τουρίστες από τη Βρετανία με το πέρας της πανδημίας. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι μεσογειακοί προορισμοί, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Holidays Extras προέκυψε ότι το 81% των συμμετεχόντων θα ταξιδέψει με την άρση των περιορισμών, ενώ το 60% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 15% ανέφερε, ότι θα επιβιβαστεί «στο πρώτο αεροπλάνο που κρίνει η κυβέρνηση ως ασφαλές».

Το 16% όσων θέλουν να ταξιδέψουν θα προτιμήσουν την Ισπανία, το 8% τις ΗΠΑ, το 5% την Ελλάδα, και το 4% τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Κανάρια Νησιά, την Τουρκία και την Πορτογαλία.

Μόνο το 8% των συμμετεχόντων φάνηκαν επιφυλακτικοί ως προς την πραγματοποίηση διεθνών ταξιδιών, ενώ το 2% όσων έκανα διακοπές στο εξωτερικό θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα τους.

Ο Αssociate Βrand Director του Holiday Extras, Ant Clarke Cowell, αναφέρει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρίστες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν μόλις υπάρξει η απαραίτητη ασφάλεια. Οι αεροπορικές εταιρίες και οι κυβερνήσεις από μεριάς τους έχουν προτείνει μια σειρά από λογικά προληπτικά μέτρα, γεγονός το οποίο σημαίνει, ότι τα τουριστικά πακέτα, που περιλαμβάνουν μεταφορά με αεροσκάφος, ασφαλή διαμονή και μετακίνηση από το αεροδρόμιο, μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα.

Χώρες, όπως Ελλάδα και η Ισπανία, όπου ο Τουρισμός αποτελεί το 20% και 15% της οικονομίας τους αντίστοιχα, έχουν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, ώστε να συνεργαστούν και να βρουν λύσεις με στόχο να επιστρέψουν οι τουριστικές ροές το συντομότερο δυνατόν»

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr