Βρετανία: Περιζήτητη η Ελλάδα, αλλά όπως και άλλοι προορισμοί, από το καλοκαίρι του 2022

Πάνω από τέσσερις στις δέκα κρατήσεις στην Advantage Travel Partnership αφορούν διακοπές το 2022, την ώρα που λιγοστεύουν οι ελπίδες για έγκαιρη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών το καλοκαίρι.

Όπως διαπιστώνει η εταιρία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει μειωθεί σημαντικά και οι ελπίδες για αναζωπύρωση της ζήτησης για το Πάσχα έχουν υποχωρήσει.

Η Not Just Travel αναφέρει ότι το 62% των πωλήσεών της αφορούν επίσης ταξίδια για το 2022, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων στα σύνορα και της κόκκινης λίστας χωρών καθώς δημιουργείται αβεβαιότητα.

Εκτός από την τουριστική βιομηχανία, και η Downing Street δίνει μικρές ελπίδες για μαζικό διεθνή τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.

Στην Advantage Travel Partnership, υπάρχει η αίσθηση ότι η εικόνα φαίνεται να αισιόδοξη μετά τον Αύγουστο. Καταγράφονται ορισμένες κρατήσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο όμως στην πλειονότητά τους αφορούν ταξίδια από τον Αύγουστο και μετά, αναφέρει η εταιρία και το αποδίδει εν μέρει στον αναμενόμενο θετικό αντίκτυπο του εμβολίου.

Πολλοί ωστόσο προγραμματίζουν διακοπές για την επόμενη χρονιά, με ετο 43% των κρατήσεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα να αφορά το 2022. Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί είναι τα Κανάρια, η Ελλάδα και η Ν. Υόρκη.

Στην Barrhead Travel, η πλειονότητα των ταξιδιωτών ανησυχούν για τις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις αυξάνονται καθημερινά για το χειμώνα του 2021 και το καλοκαίρι του 2022, ακόμα και για το 2023, ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί για αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεων για το χειμώνα του 2021 και για το καλοκαίρι του 2022 υπερβαίνουν τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021, αναφέρει η εταιρία. Εκτιμά δε οτι εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώσουν τους επόμενους μήνες, είναι πιθανό να υπάρξει μια υγιής σεζόν για το καλοκαίρι με ισχυρή ζήτηση για κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Στην Not Just Travel καταγράφεται ισχυρή ζήτηση με το 38% των κρατήσεων να αφορούν το καλοκαίρι του 2021 και το χειμώνα του 2021/22. Το υπόλοιπο 62% αφορά το 2022 και το 2023, με το 6% να αφορά το 2023. Η μέση τιμή κράτησης αυξήθηκε κατά 1.000 λίρες ανά κράτηση, με μεγάλη αύξηση της ζήτησης για διακοπές ενηλίκων και ζευγαριών. Το 64% των κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από ενήλικες και ζευγάρια και το 36% από οικογένειες.

Πηγή: tornosnews.gr