Η Βρετανία έχει σχέδια για πιο αυστηρούς κανόνες στα ταξίδια στην Ισπανία και σε άλλες χώρες, εξαιτίας φόβων για τη διασποράς της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού, όπως μεταδίδουν οι Times.

Ένα τέτοιο βήμα θα προκαλέσει μαζική επιστροφή ενός περίπου εκατομμυρίου Βρετανών τουριστών που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό, δημιουργώντας απώλειες στον ταξιδιωτικό κλάδο αλλά και στην τουριστική σεζόν των χωρών της νότιας Ευρώπης.

Η Μαδρίτη πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από την παραλλαγή Δέλτα η οποία είναι πιο μεταδοτική, όμως ο ρυθμός νέων κρουσμάτων σε διάστημα 7 ημερών μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Βρετανία διαθέτει υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί τους περιορισμούς στα ταξίδια σε πολλές χώρες.

Οι ταξιδιωτικοί αυτοί περιορισμοί έχουν προκαλέσει την οργή ορισμένων από τους μεγαλύτερου συμμάχους της Βρετανίας στην Ευρώπη αλλά και εκατομμύρια Βρετανούς που αναζητούν ηλιόλουστες διακοπές ενώ έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις από αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρίες και τουρ οπερέιτορ σχετικά με τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Σύμφωνα με τους Times η Ισπανία θα μπει στην πορτοκαλί λίστα επιτήρησης η οποία αναμένεται να συσταθεί την Πέμπτη, ενώ παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η απόφαση για την Ελλάδα και την Ιταλία.

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ονόματα-λίστα
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Και σήμερα νέα κρούσματα κοτρωνοιού-2156, 8 θάνατοι & 188 σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα