Βρετανία: Την Δευτέρα 5 Απριλίου οι ανακοινώσεις για τα ταξίδια από τον Μ. Τζόνσον | Θετικά τα μηνύματα…

Το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών εξωτερικού θα παρουσιαστεί στις 5 Απριλίου, επιβεβαίωσε σήμερα στη Βρετανία,  ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η επιτροπή Global Travel Taskforce αναμενόταν να υποβάλει την έκθεση της στις 12 Απριλίου, αλλά χθες το απόγευμα ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση θα γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί στις 5 Απριλίου, με τις τεχνικές λεπτομέρειες να ανακοινώνονται στις 12 Απριλίου.

Η 17η Μαΐου είναι το συντομότερο που θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό από τη Βρετανία και χθες μια ομάδα σαράντα βουλευτών, έστειλε στον πρωθυπουργό μια επιστολή, προτρέποντάς τον να αποφύγει να καθυστερήσει περαιτέρω την ανακοίνωση.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι είναι «υψίστης σημασίας η ανακοίνωση για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις των αεροπορικών, ταξιδιωτικών και τουριστικών βιομηχανιών, να ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι τους πίσω στην ανάκαμψη».

Ο ειδικός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας Paul Charles, ο οποίος φημίζεται για την ακρίβεια των προβλέψεών του, καθώς πέρυσι ουσιαστικά προανήγγελνε όσα ανακοίνωσε 1 ημέρα μετά ο υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σαπς για τους προορισμούς που άνοιγαν ή έκλειναν για τους Βρετανούς τουρίστες,   είπε: «Θα διάβαζα πολύ θετικά το γεγονός ότι θα λάβουμε μια ανακοίνωση για ταξίδια στο εξωτερικό στις 5 Απριλίου και στη συνέχεια περισσότερες λεπτομέρειες στις 12. Δεν ανακοινώνονται άσχημα νέα δύο φορές”.

Και συνέχισε: “Η Κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει ένα «σύστημα φωτεινών σηματοδοτών» για το ξεκλείδωμα ταξιδιών. Πιστεύουμε ότι η Καραϊβική είναι κορυφαίος υποψήφιος για την πράσινη λίστα. Γιατί; Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η Καραϊβική ήταν η πιο αξιόπιστη γωνιά του κόσμου όσον αφορά τις επιλογές διακοπών για Βρετανούς. Πριν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους τον Ιανουάριο του 2021, υπήρχαν οκτώ νησιά της Καραϊβικής που καλωσόριζαν Βρετανούς ταξιδιώτες, όπως τα Μπαρμπάντος, η Κούβα, η Αγία Λουκία και η Αντίγκουα. Δεδομένης της προθυμίας τους να εισαγάγουν νέα πρωτόκολλα και τη μεγάλη τους εξάρτηση από τον Τουρισμό, είναι πολύ πιθανό τα νησιά να αρχίσουν να δέχονται κάποιο είδος πιστοποιητικού εμβολιασμού, ως εναλλακτική λύση για ένα αρνητικό τεστ”.

Ο υπουργός Υγείας

Daily Mail Βρετανία
Τα στάδια ανοίγματος της χώρας | Πηγή: Daily Mail

Αλλά και ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία Ματ Χάνκοκ πρόσφερε ελπίδα για διακοπές στο εξωτερικό, επιμένοντας ότι «μπορεί κάλλιστα» να είναι επιλογή αυτό το Καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι «η πόρτα δεν θα είναι κλειστή» στα διεθνή ταξίδια τους επόμενους μήνες, υποδηλώνοντας ότι θα εξαρτηθεί από στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεταλλάξεις.

Τα σχόλια έρχονται μετά από άσχημα μηνύματα ότι η απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδιών θα μπορούσε να ισχύσει μέχρι τον Αύγουστο, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι τα κλειστά σύνορα θα μπορούσαν να είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσει η χώρα με ασφάλεια.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι το «μεγαλύτερο πρόβλημα» που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από μεταλλάξεις, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει εάν θα χρειαστεί αναμνηστική δόση εμβολίου το Φθινόπωρο.

«Εργαζόμαστε επίσης για ένα νέο εμβόλιο που ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουμε το Φθινόπωρο για να δώσουμε στους ανθρώπους μια τρίτη δόση που θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Έτσι δουλεύουμε τώρα », είπε.

Πηγή: https://money-tourism.gr/