Τον Αύγουστο ενδέχεται να αρθούν οι κανονισμοί καραντίνας της Βρετανίας για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από πορτοκαλί προορισμούς, όπως ανέφερε στους Times κυβερνητική πηγή.

Η αλλαγή αυτή στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα αποκαλυφθεί την Πέμπτη όταν θα γίνουν νέες ανακοινώσεις βάσει του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης.

Η κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι μέχρι τον Αύγουστο σημαντικός αριθμός Βρετανών θα έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου, δίνοντας τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αλλαγές.

Ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Sky News διαβεβαίωσε ότι οι υπουργοί επεξεργάζονται σχέδια για ταξίδια άνευ καραντίνας για όσους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό δεν συστήνεται ακόμα σε κλινικό επίπεδο και απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα ανακοινωθούν αλλαγές για τον Αύγουστο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια θα είναι γεμάτα με καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, πριν το συμβούλιο της επιτροπής COVID της Πέμπτης στο οποίο οι υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εμβολιασμού και θα εξετάσουν εάν θα διευρυνθεί η πράσινη λίστα προορισμών.

Πηγή: tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Στη Μονή Σισσίων οι ηλεκτρολόγοι την Πεντηκοστή (εικόνες)
Επόμενο άρθροΓλυκά Νερά – 32χρονος συζυγοκτόνος: Να τελειώνουμε, να μπούμε φυλακή, να ασχοληθώ με την ανατροφή της Λυδίας