Τον κίνδυνο να χάσουν τα διαβατήρια την ισχύ τους σε περίπτωση άτακτου Brexit, επισημαίνει το βρετανικό ΥΠΕΞ με ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση για την Ευρώπη, και, συνεπώς και τη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται, τον κίνδυνο αυτό διατρέχουν οι ενήλικες Βρετανοί που έχουν εκδώσει διαβατήριο πριν από περισσότερα από 9 χρόνια, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για Brexit, καθώς, οι κανονισμοί στα ταξίδια θα αλλάξουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μετά τις 29 Μαρτίου του 2019.

Η σύσταση παραπέμπει το βρετανικό ταξιδιωτικό κοινό σε ένα εργαλείο μέσα από το οποίο μπορούν να ελέγξουν εάν το διαβατήριό τους είναι σε ισχύ για το ταξίδι πριν την ταξιδιωτική κράτηση.

Τα διαβατήρια ενηλίκων και παιδιών θα πρέπει να έχουν περιθώριο 6 μηνών πλέον της περιόδου διακοπών σε ισχύ. Εάν ανανεωθούν νωρίς, ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον μήνες ισχύος. Επιπλέον μήνες σε διαβατήριο ενηλίκων δεν θα προσμετρούνται στην απαίτηση εγκυρότητας, επομένως μερίδα ταξιδιωτών από τη Βρετανία θα χρειαστεί να έχουν περιθώριο ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Αναδημοσίευση από www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Ερχεται νέο πρόγραμμα για προσλήψεις 3000 ανέργων σε δήμους και υπουργεία
Επόμενο άρθροΣτην Κεφαλονιά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Στηρίζει την Ρόδη Κράτσα