Ξεκίνησε η τρέλα του Black Friday 2023: Ποιες οι μεγάλες προσφορές online που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Τι κι αν η Black Friday είναι υποτίθεται µια ηµέρα και δη φέτος την Παρασκευή 24 Νοεµβρίου; Τι κι αν οι ενδιάµεσες εκπτώσεις, οι οποίες γίνονταν το πρώτο δεκαπενθήµερο του Νοεµβρίου και του Μαΐου, καταργήθηκαν διά νόµου πέρυσι;

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ήδη από τις αρχές Νοεµβρίου έχει προχωρήσει σε προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday 2023, ενώ ταυτόχρονα δεν λείπουν οι αλυσίδες και τα εµπορικά κέντρα που διαφηµίζουν μεγάλες προσφορές online.

H αγορά υποστηρίζει ότι αυτή είναι η ευκαιρία για τους καταναλωτές να αποκτήσουν προϊόντα που επιθυµούν –κυρίως είδη µόδας και ηλεκτρικές ηλεκτρονικές συσκευές–, καθώς µπορούν να τα βρουν σε αρκετά χαµηλότερες τιµές.

Εκπτώσεις τύπου Black Friday έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι µεγάλες αλυσίδες οικιακών συσκευών (ΚωτσόβολοςPublic, Πλαίσιο), ενώ σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί και αλυσίδες αθλητικών ειδών, όπως η Cosmos Sport, η Zakcret Sports, η Sportvision µε εκπτώσεις έως 50%, ενώ σε εµπορικά κέντρα διενεργούνται οργανωµένα ενδιάµεσες εκπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την κατηγορία των οικιακών συσκευών, αναλυτές της αγοράς εκτιµούν ότι ο τζίρος, εξαιρουµένων των κλιµατιστικών µηχανηµάτων και των ψυγείων, θα είναι αυξηµένος σε σύγκριση µε πέρυσι, ενώ βαρύτητα από τους λιανεµπόρους αναµένεται να δοθεί κυρίως στις τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατηγορίες που δεν έχουν σηµειώσει καλές επιδόσεις τους προηγούµενους µήνες.

Με άλλα λόγια, καθώς υπάρχει απόθεµα σε αυτά τα προϊόντα, εκτιµάται ότι αλυσίδες θα εστιάσουν σε προσφορές στις εν λόγω κατηγορίες προκειµένου να ξεστοκάρουν. Διευκρινίζεται ότι η εξαίρεση των κλιµατιστικών µηχανηµάτων και των ψυγείων γίνεται για λόγους συγκρισιµότητας της φετινής περιόδου µε την αντίστοιχη περυσινή, καθώς πέρυσι βρισκόταν σε εξέλιξη το πρόγραµµα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», το οποίο πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυµίζεται ότι και πέρυσι, σύµφωνα µε έρευνα που πραγµατοποίησε η Public Group για τις προτιµήσεις κατά την Black Friday, οι καταναλωτές αγόρασαν κυρίως ηλεκτρικές σκούπες (58%), τηλεοράσεις (34%) και κινητά τηλέφωνα (25%).

Πρωταγωνιστής πάντως στη Black Friday 2023 αναδεικνύονται τα public.gr που γκρεμίζουν τις τιμές με εκπτώσεις ως 70%.

Δείτε τα προϊόντα Public σε προσφορά Black Friday πριν εξαντληθούν ΕΔΩ:

Δείτε περισσότερες προσφορές και κουπόνια από τα Public εδώ:

Την ίδια ώρα, στη μάχη των online παραγγελιών της Black Friday έχει μπει δυνατά και ο Κωτσόβολος με προσφορές που αγγίζουν το 80%.

Δείτε τα προϊόντα του Κωτσόβολου σε προσφορά Black Friday πριν εξαντληθούν ΕΔΩ:


Δείτε περισσότερες προσφορές και κουπόνια από τον Κωτσόβολο εδώ:

Δείτε online καταστήματα που συμμετέχουν στη Black Friday 2023 με μεγάλες προσφορές:

πηγή: fimes.gr