Στις 2 Ιουλίου, ξεκινάει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το πρόγραμμα των μεγάλων τσεχικών tour operators, Exim και Fischer για Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις από τις πόλεις της Τσεχίας (Πράγα, Οστράβα, κ.λπ), θα κατευθυνθούν σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Ζάκυνθο, ενώ θα ακολουθήσουν Κέρκυρα και Χαλκιδική, μετά από λίγες ημέρες.

Σε επίσημη αλληλογραφία της ηγεσίας των δύο tour operators, που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο Der Touristik, στους Έλληνες συνεργάτες τους, αναφέρονται τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι πτήσεις μας προς την Ελλάδα ξαναρχίζουν κανονικά από τις αρχές Ιουλίου και τα ξενοδοχεία είναι σε πώληση, στο πρόγραμμά μας.

Έχουμε ήδη δηλώσει πρόσφατα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η ΕΛΛΑΔΑ παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας. Τώρα που εμείς, ως ταξιδιωτικός πράκτορας, οι συνεργάτες μας στα ξενοδοχεία, καθώς και όλοι οι αερομεταφορείς, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε στους πελάτες μας, ασφαλές και υγιές περιβάλλον, τίποτα δεν μας εμποδίζει να επιστρέψουμε σταδιακά σε λειτουργία.

Η προτεραιότητα που δίνουμε στους συνεργάτες και τους πελάτες μας, πάντα οδηγούσε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ως επιχείρηση και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Εκτιμούμε τις συνεργασίες μας και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας παρά όλες τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε».

Η Τσεχία

Υπενθυμίζεται ότι το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, είχε αποκλειστικά αποκαλύψει ότι από 1 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις charter από Τσεχία προς Ελλάδα, έπειτα από ενημέρωση του συνδέσμου των τσεχικών tour operators, για το άνοιγμα των συνόρων, μεταξύ των δύο χωρών, στα μέλη του.

Η ενημέρωση υπήρξε μετά την συνάντηση τουριστικών επαγγελματικών ενώσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχικής Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της σταδιακής επανεκκίνησης των ταξιδιών Τσέχων πολιτών στο εξωτερικό.

Photo by Alex Wolo on Unsplash
Πράγα|Photo by Alex Wolo on Unsplash

Η Τσεχία «στέλνει» περίπου 220.000 τουρίστες αεροπορικά με πτήσεις charter στην Ελλάδα, μέσω των εταιριών Travel Service και Smart Wings, που είναι συνδεδεμένες με τον εθνικό αερομεταφορέα CSA. Λειτουργούν δε τρεις μεγάλοι tour operators, Exim και Fischer που ανήκουν στο γερμανικό γκρουπ Der Touristik, που προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του τελευταίου, και ο Blue Style. Η συνολική ροή Τσέχων τουριστών στην Ελλάδα, με αεροπλάνα εκτιμάται σε περίπου 350.000 σε ετήσια βάση.

dts
Ο κ. Γιάννης Παπαδάκης του Der Touristik

Οι 2 tour operators είχαν ανακοινώσει σύμφωνα με ρεπορτάζ του money-tourism.gr, την αναστολή του πτητικού προγράμματος των τσεχικών tour operators, Exim και Fischer, προς Ελλάδα, μέχρι 31 Αυγούστου, προσωρινά. Τότε ο κΓιάννης Παπαδάκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις από την Tσεχία δήλωσε στο money-tourism.gr: «Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για εμάς και τους Τσέχους τουρίστες και το πρόγραμμά μας θα «τρέξει» κανονικά αυτό το Καλοκαίρι. Σε μερικές ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το νέο ανανεωμένο πτητικό μας πρόγραμμα, σε αντικατάσταση του προηγούμενου, λόγω των συνθηκών. To πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σαιζόν του 2020. Θέλω να τονίσω ξανά ότι η Ελλάδα και λόγω της επιτυχημένης διαχείρησης του κορωνοϊού, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς μας».

Η εξαγορά

Υπενθυμίζεται όπως είχε αποκαλύψει το money-tourism.gr, τον Σεπτέμβριο 2019, ο μεγάλος γερμανικός tour operator DER Touristik, εξαγόρασε τον tour operator Fischer, μέσω του Exim tours, ο οποίος επίσης ανήκει στον DER Touristik, όντας ο Νο1 ταξιδιωτικός πράκτορας για Ελλάδα από Τσεχία. Η εξαγορά πριν από λίγες ημέρες πήρε την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

Η τουριστική εταιρεία Fischer δραστηριοποιείται στην Τσεχία και τη Σλοβακία και λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα Fischer, Nev-Dama, eTravel και Privileq. Το σήμα Fischer αντιπροσωπεύει τις τουριστικές δραστηριότητες και 66 ταξιδιωτικά γραφεία. Ο Nev-Dama είναι ο ειδικός για τις διακοπές του χειμώνα και του σκι. Το eTravel είναι η ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας για περιηγήσεις πακέτων. Η Fischer προσφέρει περιηγήσεις πολυτελών πακέτων με το εμπορικό σήμα Privileq.

O όμιλος Fischer ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια, έχει 58 πρακτορεία σε Τσεχία και Σλοβακία, 350 εργαζόμενους και έχει προγράμματα σε 85 χώρες, 165 προορισμούς και 64.000 καταλύματα.

Ο Exim Holding δραστηριοποιείται διεθνώς με τις επωνυμίες Exim Tours (Τσεχία και Πολωνία) και Kartago Tours (Σλοβακία και Ουγγαρία). Η προσφορά του επικεντρώνεται στις οργανωμένες διακοπές στην περιοχή της Μεσογείου, σε ξενοδοχεία 3-4 αστέρων. Ο Exim προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά μακρινών ταξιδιών προς την Καραϊβική και άλλους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΗλίας Τουμασάτος: Συνέντευξη στο “ΑΧΕΛΩΟΣ TV” πριν τον κορωνοιό (βίντεο)
Επόμενο άρθροΕρχεται νοµοσχέδιο για δανειοδότηση έως 25.000 ευρώ