Μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων το 2020 παρέχουν οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση (στο 13%) και τη διαμονή (στο 11%), που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι διαπραγματεύσεις με τους τουρ οπερέιτορ για τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς ξεκινούν κάθε χρονιά από τις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού και, ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι μπορούν να διαμορφώσουν, με τα νέα δεδομένα, μια πιο ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική.

Για την εφετινή σεζόν,τα συμβόλαια είναι ήδη συμφωνημένα, ωστόσο, οι τουρ οπερείτορ είναι πιθανόν να αξιοποιήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και να προχωρήσουν σε εκπτώσεις εφόσον η ζήτηση, σε συγκεκριμένες περιόδους, δεν κινείται στα επίπεδα που θέλουν. Προφανώς, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση των τουριστών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας.

Οι ξενοδόχοι, πάντως, περιμένουν περαιτέρω αποκλιμάκωση στις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των ξενοδοχείων, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού τα επόμενα χρόνια.

Αναδημοσίευση από www.tornosnews.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Επόμενο άρθροΓιατί ΔΕΝ θα τους ψηφίσω…