Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προς το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τους

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη απέστειλε η ΠΟΞ, ζητώντας άμεσα να χρηματοδοτηθούν τα μέλη της από τις τράπεζες, ούτως ώστε, να μπορέσουν να καλύψουν τις επιταγές των επόμενων μηνών. «Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική επιστολή.

Ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν

Σύμφωνα με την ΠΟΞ, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πριν το τυπικό άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν, δίχως την απαραίτητη ρευστότητα, ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν. «Οι επιχειρήσεις – μέλη μας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε θα έχουν ξανά εισπράξεις. Οσα ελάχιστα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους παραμένουν κυριολεκτικά άδεια, τα δε εποχικά ξενοδοχεία έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον περασμένο Νοέμβριο» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική επιστολή της ΠΟΞ, προσθέτοντας «όλη η προσπάθεια επιστροφής στη τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ελληνικό καλοκαίρι θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Καλώς το. Το πρώτο κότερο της σεζόν [εικόνες]
Επόμενο άρθρο«Καμπανάκι» Γώγου για τον συνωστισμό: «Επικίνδυνα τα μπαρ – Σχέδιο για τοπικά lockdown»