«Τα πρόσθετα μέτρα ανακούφισης θα είναι σύστοιχα με την αποτύπωση που θα δώσει η ΤτΕ το επόμενο διάστημα για τον ακριβή αριθμό απωλειών έμμεσα και άμεσα σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και σχετίζονται με τα συμβόλαια της Thomas Cook», δήλωσε ο Υφ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας από την Κέρκυρα.

Ο κ. Κόνσολας πρόσθεσε: «Χρειάζονται και άλλα μέτρα. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα τα οποία θα λάβουμε γιατί περιμένουμε να αποτυπωθεί αν τελικά η ζημιά είναι 1 δις ευρώ, 500 εκατ. ευρώ ή 120.000 ευρώ. Το ΞΕΕ έχει κάνει την πρώτη καταγραφή. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και με τους ανθρώπους της αγοράς για να έχουμε μία οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Έχουν καλυφθεί όλα τα κενά για το μεταφορικό έργο της επόμενης περιόδου από άλλες εταιρείες αφού στο υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, υπήρχε σύστοιχη συνεργασία και αντιμετώπιση να καλυφθούν τα slots από άλλες εταιρείες που το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο από πολλές εταιρείες της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Θέλω να διαβεβαιώσω τους ανθρώπους του τουρισμού ότι δεν θα υπάρχει κενό στις ροές των τουριστών την επόμενη χρονιά από το κενό που δημιουργήθηκε από τον αερομεταφορέα της Thomas Cook. Τα υπόλοιπα μέτρα, οικονομικού περιεχομένου τα συζητάμε με το υπουργείο Οικονομικών».

Δείτε τι λέει ο Υφυπουργός για το θέμα από 04:43

Πηγή: imerazante.gr