ΥΠΕΣ: Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των εκλογικών εσόδων & δαπανών (ΦΕΚ)

Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών η οποία έχει να κάνει με την ανάρτηση των εκλογικών εσόδων και δαπανών στην ειδική βάση δεδομένων του Υπουργείου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Τα άρθρα που εμπεριέχονται στην Υπουργική απόφαση έχουν να κάνουν με τη λειτουργία κεντρικής βάσης δεδομένων, την διαδικασία παροχής πρόσβασης, την καταχώριση στοιχείων συνδυασμού και υποψήφιων, την καταχώριση εσόδων και δαπανών των συνδυασμών, το χρονικό διάστημα ενημέρωσης των εσόδων και των δαπανών από τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους αλλά και η δημόσια πρόσβαση σε όλα αυτά.

Οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί προκειμένου να εισάγουν τα έσοδα και τα έξοδα χρησιμοποιούν τη διεύθυνση http://ekloges.ypes.gr/.

Στην ίδια διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται για τα έσοδα και τα έξοδα των συνδυασμών.

Κάθε συνδυασμός για τις Περιφερειακές Εκλογές και για Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων υποχρεούται στη λήψη κωδικού πρόσβασης στην κεντρική βάση δεδομένων εκλογικών δαπανών. Για συνδυασμούς σε Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, η λήψη κωδικού πρόσβασης δεν είναι υποχρεωτική. Οι συνδυασμοί αυτοί μπορούν να λαμβάνουν προαιρετικά κωδικό πρόσβασης, ακολουθώντας τη διαδικασία που ισχύει και για τους υπόλοιπους υπόχρεους.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr