Δικαίωση για τον κλάδο του επισιτισμού, μετά από προσπάθεια και συνεχείς διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν οκτώ μήνες, αφού ρυθμίστηκαν τελικά οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο του Επισιτισμού, μέσω της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπογράψανε από κοινού οι εργοδότες με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Ποιοι είναι οι επισιτιστές; 

Επισιτιστές θεωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, νυχτερινά μαγαζιά, φαστ φουντ, καφενεία, σνακ μπαρ, ουζερί, μπυραρίες, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία και όλα τα συναφή επαγγέλματα. Σύμφωνα με τα εγχώρια δεδομένα, πρόκειται για 400.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

Στη σύμβαση εντάχθηκαν και οι διανομείς (ντελιβεράδες), όπου γι’ αυτούς προβλέπεται, πλέον, βασικός μισθός και μία σειρά επιδομάτων (γάμου 10%, ειδικών συνθηκών 10%, προϋπηρεσία), καθώς και όλες οι ευνοϊκές διατάξεις των άρθρων 55, 56 του ν.4611/2019 για την ατομική προστασία.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΠΟΕΕΤ και λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνει τις εργασίες της, ωστόσο, πρόκειται να επανέλθει για την πρώτη ΣΣΕ, που θα εξεταστεί με το νέο καθεστώς, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν υπουργού Εργασίας για στήριξη και ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων.

Πηγή: paskedi.gr

Πληροφορίες από: FINANCE MARKETS VOICE

Προηγούμενο άρθροΒουλευτής: Σε δύο φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες Κεφαλονιτικων συλλόγων στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΤο πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται στη Ζάκυνθο! Δεν φαντάζεστε από τι είναι φτιαγμένο