Ζάκυνθος & Κεφαλονιά: Δεν εξαιρέθηκαν τα νησιά από την απαγόρευση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ιταλία.

Εκτός δρομολογίων των ιταλικών ferry boats παραμένει, μέχρι νεοτέρας, η Ζάκυνθος, σε αντίθεση με την Κέρκυρα η οποία εντάχθηκε στα λιμάνια, τα οποία μέχρι σήμερα ήταν μόνο η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα, που μπορούν να δεχθούν τουρίστες από το εξωτερικό.

Επειδή έχει επικρατήσει σύγχυση σχετικά με το τι έχει συμβεί, πηγές από εμπλεκόμενο υπουργείο, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για «ακύρωση» δρομολογίων, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ ότι η Ζάκυνθος – και η Κεφαλονιά – θα μπορούν να υποδεχθούν τουρίστες ακτοπλοϊκώς από το εξωτερικό. και άρα δρομολόγια δεν υπήρχαν, για να “ακυρωθούν”.

Υπενθυμίζουν μάλιστα την δήλωση του υπουργού Τουρισμού για το άνοιγμα των πυλών εισόδου στη χώρα, ο οποίος τόνιζε ότι: «Από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία και σε επόμενο διάστημα ενδεχομένως να αρχίσει και η κρουαζιέρα (…)

Όσον άφορα τα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, εκεί έχουμε τα λιμάνια του Πειραιά, της Κέρκυρας , του Ηρακλείου, του Βόλου, του Κατάκολου και το εμπορικό λιμάνι της Ρόδου και τέλος υπάρχουν οι δύο συνδέσεις της χώρας για ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το εξωτερικό, το λιμάνι της Πάτρας και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας».

Οπότε, τονίζουν οι ίδιες πηγές, στα δύο λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας προστέθηκε η Κέρκυρα και όχι ακόμα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά. Επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν «ακυρώσεις» σε γραμμές που δεν άνοιξαν.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το https://zante.report
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.