«ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» : Μέχρι το 2022 το πλοίο στη διαχείριση της Kefallonian Lines

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου και σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μετόχων που ανταποκρίθηκε ήταν μικρός, αφού οι κάτι παραπάνω από δέκα παριστάμενοι μέτοχοι είχαν εξουσιοδοτήσεις και από άλλους μετόχους που τους εκπροσώπησαν .

Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν τα τρέχοντα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον σε σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία, είναι τι μέλλει γενέσθαι με το πλοίο Ζάκυνθος Ι που αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο, αλλά έχει παραχωρηθεί με συμφωνητικό στην εταιρεία Kefallonian Lines που πραγματοποιεί δρομολόγια τα τελευταία χρόνια και στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Από τον περασμένο χειμώνα, λόγω βλάβης το πλοίο παραμένει  εκτός γραμμής και η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβληματισμό καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η επαναδρομολόγηση του αλλά και το αν αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Σημειώνεται πάντως πως η παραχώρηση του πλοίου στην κεφαλλονίτικη εταιρεία λήγει το 2022 και δεν είναι γνωστό αν το διάστημα αυτό θα εξαντληθεί ή θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις. Άλλωστε τον επόμενο μήνα λήγει και το συμφωνητικό μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών που σήμερα έχουν σχηματίσει την Κοινοπραξία.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από ermisnews.gr