Κατακόρυφα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την αγορά και τοποθέτηση πλεξιγκλάς σε καταστήματα στο νησί μας. Οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες υγείας δίνουν μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των πελατών τους και ήδη αρκετά φαρμακεία, ιατρεία και πολλά άλλα καταστήματα έχουν προχωρήσει στην προμήθεια πλέξιγκλας στα ταμεία ή στα γραφεία, ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα και να λάβουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται. Βέβαια αυτό που τονίζουν όσοι προμηθεύτηκαν ήδη τα πλέξιγκλας, είναι ότι και πάλι οι πελάτες που εισέρχονται θα πρέπει να φοράνε μάσκες και γάντια και να μην συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

Κίνδυνος για έλλειψη πλέξιγκλας σε σύντομο χρονικό διάστημα
Η παγκόσμια ζήτηση για το πλέξιγκλας φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που προμηθεύονται το συγκεκριμένο υλικό, αφού δεν θα μπορέσουν να έχουν αρκετό για να το διαθέσουν όπου χρειάζεται. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού στους επόμενους μήνες το υλικό θα εκλείψει και θα μας θυμίσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα της πανδημίας όπου δεν υπήρχαν μάσκες και αντισηπτικά.

Η τοποθέτηση
Όσον αφορά την τοποθέτηση του πλέξιγκλας, αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, αφού πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις στον χώρο που θα μπει, μετά να δημιουργηθεί και στη συνέχεια να γίνει η τοποθέτηση. Αυτή ωστόσο είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα.


Σπύρος Μποτώνης – Υπεύθυνος «ΣΤΑΜΠΑ»
«Υπάρχει τεράστια ζήτηση αυτή τη στιγμή. Ήδη υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά και θεωρώ ότι σε λίγο θα είναι ένα είδος πολυτελείας που δεν θα το βρίσκουμε. Ήδη αυτή τη στιγμή μας έχουν ειδοποιήσει οι προμηθευτές μας ότι οι παραγγελίες του Μαΐου είναι κλεισμένες και πουλημένες, άρα πάμε από Ιούνιο, εάν και εφόσον φτάσει η ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Όσον αφορά την χρησιμότητα του, θεωρώ ότι προστατεύει, ούτως ώστε να μπορούν δυο άνθρωποι να συναλλάσσονται σε ένα ταμείο ή σε ένα γραφείο. Υπάρχει ζήτηση στη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή και θεωρώ ότι θα ανέβει περισσότερο. Όσο πάμε στο καλοκαίρι και οι επιχειρήσεις ανοίγουν, υπάρχει ζήτηση από τα κομμωτήρια, τα φαρμακεία, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει και στα εστιατόρια».


Αλεξάνδρα Κούτση
«Το πλέξιγκλας δεν βοηθάει αν δεν τηρούνται και οι υπόλοιποι κανονισμοί. Θα πρέπει να φορούνται μάσκες και γάντια, να τηρούνται οι αποστάσεις και φυσικά μας προστατεύει όσο είμαστε πίσω από τον πάγκο. Θεώρησα ότι για μένα ήταν απαραίτητο, επειδή για ενάμιση μήνα εξυπηρετούσα με κλειστή την πόρτα, οπότε η τοποθέτηση του πλέξιγκλας με βοήθησε για να ανοίξω τις πόρτες. Έχω ακούσει ότι το έχουν βάλει και άλλα φαρμακεία και επιχειρήσεις».


Κατερίνα Καραμπέτσου
«Το θεωρώ προστατευτικό όσον αφορά τα δικά μου σταγονίδια προς τον ασθενή και το αντίθετο. Προστατεύει και για αυτό τον λόγο το έβαλα. Νιώθει πιο ασφαλής ο πελάτης αλλά και εγώ, επειδή τα σταγονίδια σταματάνε στο πλέξιγκλας. Φαίνεται ότι βοηθάει ακόμα και στη γρίπη. Δεν δυσκολεύει και την επικοινωνία μας και συνηθίζεται εύκολα».

Πηγή: imerazante.gr