Όταν κάποιος θέλει  ένα παράδειγμα για το τι σημαίνει ανούσιος πολιτικός λόγος, κομματικές ιδεοληψίες, αναποτελεσματική διοίκηση και  άναρχες συζητήσεις δεν έχει παρά να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Ληξουρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στα 2 σημαντικά θέματα των εργατικών κατοικιών και του αλιευτικού καταφυγίου οι κάτοικοι δεν έφυγαν σοφότεροι, δεν πήραν κάποια ουσιαστική πληροφόρηση, δεν είδαν ένα σχέδιο με συγκεκριμένες δράσεις.  Η παράταξη Μαντζουράτου σταθερή όπως πάντα, τα βρήκε σαν αφορμή για να διατυπώσει τα γνωστά…περί ευθύνης του κεφαλαίου, της ευρωπαϊκής ένωσης κτλ.

Συνοπτικά λοιπόν.

Παράταξη Κατσιβέλη: Μεταφέρει τις ευθύνες στην γραφειοκρατία και στην πολυνομία του κράτους. Για πρώτη φορά σε συνεδρίαση έκανε ερώτηση- επίθεση ουσιαστικά στην αντιπολίτευση ρωτώντας αν αυτοί έχουν κάνει ενέργειες για τα θέματα. Μια κίνηση που δεν συνηθίζει ο ήπιων τόνων Δήμαρχος που ίσως  αποδεικνύει  την δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Παράταξη Αραβαντινού: Απέφυγε τις παγίδες για αντιπαραθέσεις και εστίασε στην λύση των θεμάτων. Με την θετική του στάση στο θέμα της δημιουργίας του κέντρου δια βίου μάθησης φάνηκε η πνευματικότητα και η παιδεία του. Συναινετικός όπου χρειάστηκε είτε σε πρόταση του Δημάρχου είτε της αντιπολίτευσης.

Παράταξη Ρουχωτά: Έδωσε σημαντικές πληροφορίες ειδικά στα θέματα των εργατικών ενώ δεν δίστασε να εκφράσει και τις σημαντικές ευθύνες των κατοίκων. Αρνητική όμως η εντύπωση να μην ψηφίσει υπερ του Κέντρου Δια βίου μάθησης στηριζόμενος σε αμφιβολίες που έτσι και αλλιώς θα τις λύσει  το υπουργείο.

Παράταξη Μαντζουράτου. Καμία έκπληξη από την συγκεκριμένη παράταξη. Με τους συμβούλους να επαναλαμβάνονται χωρίς να προσθέτουν κάτι ουσιαστικό στα θέματα  εκνεύρισαν και κούρασαν το κοινό. Εγκλωβισμένοι στα περί ευθύνης του κεφαλαίου, των μεγάλων συμφερόντων και τα σχετικά, ουσιαστικά δικαιολογούν όσους τους χαρακτηρίζουν γραφικούς. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όταν ακούς από εκπαιδευτικούς όπως ο Μαντζουράτος και Φαρακλός  να είναι  φανατικά αντίθετοι στην δημιουργία του κέντρου δια βίου μάθησης του Δήμου. Όταν κάτι το οποίο το έχουν οι περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον Δήμο και δίνει την ευκαιρία ΔΩΡΕΑΝ σε ενήλικες ( ειδικά σε ευπαθείς ομάδες ανέργων και ρομά ) να μάθουν κάτι είναι απλά τραγικό να  ακούς ότι κρύβονται ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΕΦΕΡΟΝΤΑ από πίσω. Κρίμα..

« Η Κασσάνδρα»

Προηγούμενο άρθροΝέος ΚΟΚ: Αφαίρεση διπλώματος, πινακίδων και 600 ευρώ πρόστιμο για κάτι που κάνει το 100% των Ελλήνων οδηγών!
Επόμενο άρθροΔημοτική Κοινότητα Αργοστολίου: Με την παρουσία του Δημάρχου & σύσσωμου του συμβουλίου κόπηκε η πίτα