Αν κάποιον πρέπει να ευχαριστήσει ο Κωνσταντάτος για το νερό, αυτός είναι ο Μάκης Φόρτες

Αν κάποιον πρέπει να ευχαριστήσει ο Κωνσταντάτος για το νερό, αυτός είναι ο Μάκης Φόρτες
Αγαπητό Kefaloniamagazine,
Σε μεγάλο ατόπημα υπέπεσε ο πρόεδρος των τεσσάρων χωριών της κοινότητας Θηνιάς κ. Κωνσταντάτος σχετικά με το νερό στην περιοχή.
Δεν φαίνεται να τα θυμάται και πολύ καλά τα πράγματα γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω την δήλωση και τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Ανουσάκη και Γασπαρινάτο.
Υποθέτω ότι ο κ. Κωνσταντάτος θέλει να ευχαριστήσει την ΔΕΥΑΚ για τα αυτονόητα, διότι εννοείται ότι είναι η αρμόδια υπηρεσία που επιλαμβάνεται ζημιών και αποκαταστάσεων στο δίκτυο για την ομαλή υδροδότηση των περιοχών.
Η αλήθεια όμως είναι, ότι η Θηνιά ξεδίψασε από το 2000, όταν ο τότε δήμαρχος Μάκης Φόρτες έφερε από την νερομάνα το νερό μέχρι και τον Αγκώνα κι έφτιαξε για τα Ζόλα την γεώτρηση που βρίσκεται σήμερα στον Άη Σώστη. Εκείνη την εποχή ένα τέτοιο έργο μόνο αυτονόητο δεν ήταν και φάνταζε εξωπραγματικό.
Τα εύσημα εφόσον πρέπει να αποδοθούν, πάνε μόνο στον Μάκη Φόρτε που έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο μας ταλαιπωρούσε για δεκαετίες κι αποτελούσε πραγματική γάγγραινα και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.
Το ήθος ενός ανθρώπου που εμπλέκεται στα κοινά όπως ο κύριος Κωνσταντάτος, αν μη τι άλλο επιβάλλει την πραγματική αποτύπωση των γεγονότων κι όχι την εσκεμμένη διαστρέβλωση της, σε μια περιοχή μάλιστα τόσο μικρή όσο η δική μας.
Μαρία Μαρκάτου-Αλυσανδράτου, κάτοικος Θηνιάς