Αγαπητό Kefalonia Magazine,

Η ανακοίνωση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μάκη Αλυσανδράτου αποτελεί πραγματικό σοκ για το Μέγαρο και έχει πολύ… ζουμί.
 
Σηματοδοτεί την ταχύτατη αποσάρθρωση του μηχανισμού του Μεγάρου και την τοξικότητα της δημοτικής αρχής ακόμα και για κορυφαία στελέχη της.
 
Γράφει ο κ. Αλυσανδράτος για τη θητεία Παρίση, επιβεβαιώνοντας αυτο που λέει όλη η Κεφαλονιά:
”Παραμελήθηκε η Περιφέρεια του νησιού κατά μη ανεκτό τρόπο και όσον αφορά την εκτέλεση έργων αλλά και όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών” 
 
Διαβάζοντας τον ίδιο τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να γραφει αυτό, οι κάτοικοι σε Θηνιά, Ποταμιάνα, Ομαλά, Λειβαθώ, Εικοσιμία, Ελειό και Πρόννους, ένα μήνυμα λαμβάνουν: ”Μαυρίστε” τον Παρίση.
 
Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο κ. Αλυσανδράτος γνωρίζει οτι είναι ακόμα νωρίς να κόψει εντελώς τους δεσμούς με το Μέγαρο. Άλλωστε ειναι ακόμα Πρόεδρος. Φροντίζει λοιπόν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του να ”χρυσώσει το χάπι” και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Αλέκο Παρίση στο Δήμο Αργοστολίου. Ακόμα και εκεί όμως κρύβεται άλλη μια… μαχαιριά για το Μέγαρο. Προτρέπει ο κ. Αλυσανδράτος να ψηφίσουν οι δημότες του δήμου Αργοστολίου τον κ. Παρίση:
”…δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του σε όλη την Επικράτεια του νέου πια Δήμου Αργοστολίου”  
 
Αναγνωρίζει δηλαδή οτι ακόμα και στο Δήμο Αργοστολίου, η παράταξη Παρίση εχει παραμελήσει τις περισσότερες περιοχές της επικράτειάς του κατά ”μη ανεκτό τρόπο”. Ποιός θα πιστέψει λοιπόν για τρίτη φορά μετά το 2010 και το 2014 τις ίδιες υποσχέσεις απο τον κ. Παρίση;
 
Βεβαίως ο κ. Αλυσανδράτος στηρίζοντας τον Στέλιο Σπαθή απέναντι στον ”Μεγαρικό” κ. Γάκη, δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η εγκατάλειψη του νησιού είναι βούτυρο στο ψωμί για την προεκλογική εκστρατεία των συνδυασμών που αντιπολιτεύονται το Μεγαρο σε Ληξούρι και Σάμη. Κανείς δε θέλει να αυτοκτονήσει εκλογικά εμφανίζοντας τον εαυτό του ως αντιπρόσωπο του Παρίση.
 
Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα για το Μέγαρο είναι αλλού. Θα εμφανιστεί σύντομα, θα επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία και η ανακοίνωση του κ. Αλυσανδράτου ειναι απλά το… πρελούδιο.
 
Αφού ο νέος δήμος Αργοστολίου θα είναι μητροπολιτικός και οι υπηρεσίες του θα αφορούν και την εξυπηρέτηση των δυο δορυφορικών δήμων, ποιός από τους νέους δημάρχους Σάμης και Ληξουρίου θα θέλει να συνεργαστεί με το σημερινό περιβάλλον του Μέγαρου; Είδικά όταν ο κ. Παρίσης είπε δημόσια στην εκδήλωση για το νέρο στο θέατρο οτι λιγο-πολύ την περιφέρεια του νησιού δεν την έχει και σε πολύ…εκτίμηση; 
 
Ποιός δήμαρχος και πολίτης των νέων δήμων θέλει μια υδροκεφαλική δημοτική αρχή στο Αργοστόλι που περηφανεύεται οτι βλέπει την περιφέρεια του νησιού ως παιδιά ενος κατώτερου θεού; Προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες επι του θέματος…
Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσφέρει τέτοια… βοήθεια στον Αλέκο Παρίση, μάλλον οι κόκκινες μοκέτες του Μεγάρου θα βγουν να δουν λίγο ήλιο απο Ιούνιο μήνα.
Ο Παρατηρητής