Αγαπητό Kefalonia Magazine,

Ένας αξιόπιστος δείκτης για την κρίση της δημοτικής αρχής, είναι η κοινωνική αποδοχή του έργου της στους υπο σύσταση δήμους Ληξουρίου και Σάμης.

Η δημοτική αρχή δηλώνει ότι έχει κάνει τεράστιο έργο στην Κεφαλονιά. Άρα η λογική λέει ότι πολλοί θα έτρεχαν να εμφανιστούν ως συνεχιστές του έργου αυτού στο Ληξούρι και τη Σάμη. Είναι όμως έτσι;

Η πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Σε Ληξούρι και Σάμη ψάχνεις ‘’με το τουφέκι’’ άνθρωπο να υπερασπιστεί το έργο της δημοτικής αρχής.

Το Μέγαρο είναι πλέον ‘’τοξικό’’ και κανείς δε θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπός του ή συνεχιστής του. Δημόσια οι υποψήφιοι δηλώνουν: ‘’Απεταξάμην το Μέγαρο’’

Βαρύ τίμημα αυτού του κλίματος πληρώνουν οι ‘’Μεγαρικής’’ προέλευσης υποψηφιότητες Κατσιβέλη και Γάκη σε Ληξούρι και Σάμη αντίστοιχα. Έξυπνα ωστόσο οι δύο υποψήφιοι προσαρμόζουν το δημόσιο λόγο τους στα νέα δεδομένα, αφού η κοινωνία του Ληξουριού και της Σάμης σε ποσοστο 80% εκφράζει απέχθεια και οργή για το περιβάλλον του Μεγάρου.

Στη Σάμη η παράταξη Γάκη σοφά ποιώντας, ξορκίζει δημόσια ‘’όπως ο διάολος το λιβάνι’’ κάθε σχέση με το Μέγαρο. Θα ήταν άλλωστε αφελής ο κ. Γάκης να εμφανιστεί ως συνεχιστής μιας δημοτικής αρχής που δεν επέστρεψε στην περιοχή της Σάμης ούτε δεκάρα τσακιστή από τα έσοδα των σπηλαίων.

Ο δήμος Σάμης είναι κούρσα για δυο άλογα (Στέλιος Σπάθης – Γάκης), άρα ο κ. Γάκης είναι υποχρεωμένος να κόψει κάθε δεσμό με το Μέγαρο για να επιβιώσει εκλογικά σε υψηλά ποσοστά.

Στο Ληξούρι η κατάσταση είναι διαφορετική. Υπάρχουν πάρα πολλές υποψηφιότητες, πολυδιάσπαση, και η παράταξη Κατσιβέλη δε διεκδικεί τη δημαρχία, αλλά κατεβαίνει για να καταγράψει παρουσία με προοπτική τις μεθεπόμενες εκλογές. Άρα έχει νόημα να στοχεύσει στο μικρό ποσοστό επιρροής του Μεγάρου.

Ο κ. Κατσιβέλης λοιπόν έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση και προβάλλει το προσωπικό του έργο και ενδιαφέρον για τον τόπο του, μέσα από μικρής εμβέλειας έργα όπως παιδικές χαρές, καθαριότητα και ζωγραφιές στο ποτάμι του Ληξουρίου. Πάντως και ο ίδιος αποφεύγει να εμφανιστεί ξεκάθαρα ως συνεχιστής της σημερινής δημοτικής αρχής, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γινόταν αντικείμενο χλευασμού στο Ληξούρι.

Οι κύριοι Γάκης και Κατσιβέλης αποτελούν σημαντική απώλεια για τη δημοτική ομάδα της Ισχυρής Κεφαλονιάς, καθώς είναι άνθρωποι με ήπιο χαρακτήρα και από τους λίγους της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν τα ουρλιαχτά και τις ύβρεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα ρωτήσει κάποιος: Γιατί πρέπει να νοιάζει τον Παρίση τι γίνεται στο Ληξούρι και στη Σάμη; Στο Αργοστόλι κατεβαίνει. Κι όμως, υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για τη δημοτική αρχή απο αυτό το κλίμα και στο δήμο Αργοστολίου. Η συνέχεια σύντομα…

Ο Παρατηρητής